SCMU Craiova a pierdut şi acasă cu Cholet, în FIBA Europe Cup

0
192

Echipa de baschet a Craiovei a pierdut meciul de pe teren propriu cu formaţia franceză Cholet, scor 71-64, şi a ajuns la cinci înfrângeri din tot atâtea meciuri în faza a doua a grupelor competiţiei FIBA Europe Cup. Echipa din Bănie dispută ultimul meci din acest sezon european săptămâna viitoare, tot în Sala Polivalentă, cu echipa germană Chemnitz Niners. Din păcate, deşi de prima prezenţă din istorie în cupele europene, iar parcursul a fost unul remarcabil, asistenţa din Polivalentă a fost una extrem de scăzută.

Au jucat pentru SCMU Craiova în meciul cu Cholet: Palmi 23 de puncte, Watson 13, Nikolic 9, Mijovic 7, Flanningan 5, Blaj Voinescu 4, Hopkins 3, Ţîbîrnă, Edwards.

„A fost un meci destul de bun, dar am pierdut, din păcate. Primul sfert a fost chiar ok, am punctat din multe poziţii şi ne-am făcut treaba în defensivă, dar în actul al doilea am făcut extrem de multe greşeli prosteşti şi le-am permis adversarilor să puncteze uşor. Cholet are o echipă experiemntată. Am luptat până la final, am încercat în permanenţă să revenim şi abia în ultimele 2 minute ne-am dat seama că nu putem să-i ajungem din urmă. Acum trebuie să privim înainte şi să ne gândim la campionatul nostru. Avem nevoie de o recuperare bună pentru început, să ne punem bine pe picioare din punct de vedere fizic. Apoi vom trage câteva concluzii legate de acest joc şi ne pregătim de duelul de la Constanţa“, a declarat Vitaly Stepanovsky.

“Evident, nu a fost un meci bun pentru că am pierdut. Uneori simt că ne batem singuri. Nu profităm de oportunitățile noastre, le dăm adversarilor șanse pe care nu ar trebui să le dăm. Jucăm împotriva unor formații bune care ne vor pedepsi dacă le dăm oportunități. Trebuie să creștem, să fim pregătiți pentru următorul joc și să avem încredere. Cu siguranță nu am jucat la nivelul potențialului. Acasă am avut șanse cu Porto dar am pierdut, apoi nu am jucat bine în Franța, contra Cholet. Au fost meciuri în care noi nu am jucat bine mai mult decât ne-au bătut adversarii. Antrenorul ne-a pus într-o poziție perfectă dar noi trebuie să ne facem partea și să profităm de ce ne-a oferit. Din nou, trebuie să creștem, e februarie, și până la finalul sezonului trebuie să devenim mai buni. Ne așteaptă un meci greu, în deplasare, pe terenul Constanței. Cred că avem puterea de a merge și de a ne impune acolo. Ar fi o victorie foarte importantă pentru noi. Avem șanse și trebuie să profităm de ele” a declarat Giordan Watson. 

Craiova joacă sâmbătă, de la ora 17, în deplasare, cu Athletic Constanţa, în primul meci al grupei 1-10 din Liga Naţională. Formaţia lui Stepanovski începe această fază de pe locul 6, cu 11 puncte.