Cioloş: Nu există o majoritate clară pentru revenirea la alegerea primarilor în două tururi. Decizia rămâne tot la Parlament

0
165

Premierul Dacian Cioloş a declarat, ieri, că, în urma discuţiilor cu partidele, a rezultat nu există în acest moment o majoritate parlamentară foarte clară care să susţină revenirea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin. Premierul a precizat că soluţia este în Parlament şi guvernul este gata să îşi dea sprijinul, dacă există o voinţă reală pentru modificarea legii alegerilor locale. “Am constatat astăzi că majorităţile sunt foarte volatile în Parlament.(…) Nu există o majoritate clară pentru revenirea la două tururi. Nu este cazul ca Guvernul să tranşeze pe acest subiect”, a declarat Cioloş.

El a mai spus că Guvernul nu trebuie să se transforme în “instrumentul” niciunui partid, nici al celor care vor modificarea legii, nici al celor care se opun. “Nu pot decât să constat că, cu toată voinţa guvernului de a ajuta, decizia rămâne tot la Parlament”, a insistat Cioloş. El a mai spus că încă există discuţii între unele partide privind poziţionarea lor faţă de modificarea legii electorale în condiţiile în care există două proiecte de lege în Parlament.