Tranzacţii de peste 100 milioane EUR pe bursele internaţionale

0
99

Banca Comercială Română (BCR) a intermediat pentru clienţii săi, pe parcursul anului 2012, tranzacţii de peste 100 milioane EUR pe burse internaţionale. Interesul manifestat de clienţii BCR pentru tranzacţionarea pe pieţele internaţionale a crescut de la an la an. Acest lucru s-a întâmplat şi în anul 2012, când numărul clienţilor care au efectuat astfel de operaţiuni a depăşit 600, aceştia efectuând peste 3.500 de tranzacţii.

“Dorim să oferim clienţilor noştri posibilitatea să investească pe cât mai multe pieţe internaţionale. Suntem adepţii diversificării. Credem în valoarea adăugată pe care diversificarea o aduce portofoliului clienţilor noştri şi educăm clienţii în acest sens. Astfel, am putut observa o diversificare a gamei produselor tranzacţionate. Dacă în anii anteriori volumele tranzacţionate pe pieţe externe rezultau în cea mai mare parte din tranzacţii cu acţiuni, în 2012 clienţii noştri s-au îndreptat şi către alte instrumente financiare: certificate bonus şi reverse bonus, certificate index, ETF-uri. Pentru acest an ne propunem să continuăm să diversificăm gama de produse pe care o oferim clienţilor noştri, inclusiv prin listarea de noi produse structurate la Bursa de Valori București”, a declarat Laura Hexan, şef Departament de Produse de Trezorerie Retail din cadrul BCR.

Bursa din Viena care s-a situat pe primul loc

Într-un top al pieţelor internaţionale pe care clienţii BCR au efectuat tranzacţii se numără Bursa din Viena, care s-a situat pe primul loc în topul preferinţelor, cu un volum al tranzacţiilor de aproximativ 70 milioane EUR, urmată de Bursa din Frankfurt. BCR, prin Biroul Vânzări Pieţe Reglementate, intermediază tranzacţionarea pe burse internaţionale încă din anul 2008, oferind acces online în condiţii de costuri comparabile cu cele ale pieţei locale la peste 30 de pieţe internaţionale (Viena, Frankfurt, Londra, New York, Tokio, Paris, Milano, Varşovia etc.).