Centrul de Cardiologie a trecut în subordinea Spitalului Judeţean

0
98

Centrul de Cardiologie din Craiova a pierdut procesul cu Ministerul Sănătăţii şi, prin urmare, se va comasa cu Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Craiova. Decizia este definitivă şi irevocabilă şi vine după aproape doi ani de procese. În ultima zi a lunii ianuarie a.c., Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins recursul Centrului de Cardiologie Craiova împotriva Sentinţei nr. 539/2011 din 31 octombrie 2011 a Curţii de Apel Craiova – Secţia contencios administrativ şi fiscal – ca nefondat.

În anul 2011, conducerea Centrului de Cardiologie Craiova a dat în judecată atât Ministerul Sănătăţii, cât şi Guvernul, nemulţumită de decizia ministerului de a comasa unitatea medicală cu Spitalul Judeţean.

Centrul de Cardiologie din Craiova avea în componenţă o secţie de cardiologie cu 90 de paturi, un ambulatoriu integrat, un laborator de analize medicale şi o farmacie. Centrul a funcţionat din 1971 şi până în 1978 ca secţie a Spitalului Judeţean de Urgenţă. În 1978 a fost înfiinţată Clinica de Cardiologie a Universităţii de Medicină şi Farmacie din Craiova, care în 2000 a devenit Centrul de Cardiologie, unitate aflată în subordinea Ministerului Sănătăţii.