Arestaţi preventiv pentru tâlhării şi furturi

0
98

Mai multe persoane au ajuns în arestul IPJ Dolj, pe finalul acestei săptămâni, după ce poliţiştii au stabilit că sunt autori ai unor furturi sau tâlhării. De apreciat este că au început să primească mandate de arestare şi minori, cărora tocmai vârsta le dă „aripi” să comită fapte de natură penală cu repetiţie.

Trei tineri au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile, ieri după-amiază, sub acuzaţia de tâlhărie, după ce poliţiştii Secţiei 3 Craiova au stabilit că la sfârşitul anului trecut aceştia, prin ameninţări şi violenţă, l-au deposedat de telefonul mobil pe un craiovean, potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj. Culmea este că autorii, doi dintre ei studenţi, se cunoşteau cu victima.

Din cercetările poliţiştilor s-a stabilit că, pe 14 noiembrie 2012, seara, Adrian Căldăraru, de 18 ani, elev, (condamnat anterior cu suspendare pentru tâlhărie) în complicitate cu Toma Vlad, de 20 de ani, şi Valentin Mancea, de 19 ani, ambii studenţi în Craiova, toţi din Caracal, judeţul Olt, prin ameninţări şi violenţă, l-au deposedat de un telefon mobil pe Gabriel Zidaru, de 19 ani, din Craiova, student la Facultatea de Inginerie Electronică. La momentul comiterii faptei, autorii aflaseră că Zidaru ar fi vândut ceva şi ar putea avea bani, aşa că i-au pus gând rău. Au ieşit toţi patru în oraş, iar în maşină l-au ţinut şi l-au buzunărit pe tânăr. N-au găsit asupra lui decât telefonul mobil, pe care l-au luat şi au dispărut. Asta până acum, când poliţiştii au reuşit să pună mâna pe ei şi au obţinut şi mandate de arestare preventivă, tâlharii sfârşind în arest.

Minor după gratii pentru 15 furturi din locuinţe

Un minor de 15 ani, din comuna Castranova, a fost arestat preventiv pentru 15 zile, după ce s-a stabilit că este autorul a nu mai puţin de 15 furturi din locuinţe. Potrivit poliţiştilor doljeni, în urma activităţilor desfăşurate pe linia prevenirii şi combaterii furturilor din locuinţe şi anexe gospodăreşti, a fost identificat Costel Negrea, de 15 ani, din comuna Castranova, în sarcina sa reţinându-se faptul că, în noaptea de 25 spre 26 ianuarie a.c., prin forţarea uşii de acces, a pătruns într-o anexă a locuinţei lui Constantin S., din Castranova, de unde a sustras 492 kg secară, un furtun din plastic de 20 m şi doi saci cu mozaic, prejudiciul cauzat fiind de 800 lei.

“Prin extinderea cercetărilor s-a stabilit faptul că suspectul, în perioada 6 octombrie 2011 – 28 ianuarie 2013, a comis un număr de 14 fapte penale, sustrăgând mai multe bunuri (butelii de aragaz, cazane, drujbe, aparate de sudură) în dauna a nouă părţi vătămate, prejudiciul cauzat fiind de 14.720 de lei. În urma probatoriului administrat, minorul a fost reţinut pe bază de ordonanţă, iar ulterior magistraţii Judecătoriei Craiova i-au emis mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 15 zile, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat”, a precizat agent principal Amelia Căprărin, din cadrul IPJ Dolj.