Dolj: Peste 200 de şoferi sancţionaţi în minivacanţa de Anul Nou

0
159
Poliţiştii doljeni s-au aflat  în stradă în perioada 30 decembrie 2017 – 01 ianuarie 2018 şi au acţionat  pentru siguranţa cetăţenilor şi fluenţa traficului rutier. Poliţiştii rutieri au constatat 10 infracţiuni la regimul circulaţiei şi au aplicat 240 sancţiuni contravenţionale în valoare de 84.350 lei. Tot cu această ocazie, poliţiştii au reţinut 26 de permise de conducere, trei dintre acestea pentru consumul de băuturi alcoolice.
Reprezentanţii IPJ Dolj au anunţat că, în perioada 30 decembrie 2017 – 01 ianuarie 2018, peste 800 de poliţişti doljeni s-au aflat la datorie, pentru asigurarea unui climat de ordine, linişte şi siguranţă publică, astfel încât cetăţenii să îşi petreacă Revelionul în linişte. 
În urma activităţilor desfăşurate, oamenii legii au constatat 23 de infracţiuni privind încălcarea prevederilor Legii 126/1995 Republicată privind regimul materiilor explozive, ocazie cu care au fost ridicate peste 20.000 de petarde şi 3000 materiale pirotehnice din alte categorii, în valoare totală de aproximativ 10.000 lei. 
Poliţiştii rutieri au acţionat pentru siguranţa traficului, constatând 10 infracţiuni la regimul circulaţiei şi aplicând un număr de 240 sancţiuni contravenţionale în valoare de 84.350 lei. Tot cu această ocazie, poliţiştii au reţinut 26 de permise de conducere, trei dintre acestea pentru consumul de băuturi alcoolice, şase pentru nerespectarea regimului legal de viteză şi unul pentru alte abateri.
De asemenea au fost retrase 4 certificate de înmatriculare. 
Poliţiştii continuă acţiunile pentru salvarea de vieţi, prevenirea evenimentelor rutiere grave şi combaterea încălcării regimului legal de viteză, traficul fiind intens din cauza întoarcerii din minivacanţa de Revelion.
 
Poliţiştii recomandă şoferilor să aleagă şi rute alternative în condiţiile în care, valorile de trafic pot creşte considerabil în această perioadă.
Poliţia Română recomandă şoferilor să conducă prudent, fără bruscarea comenzilor vehiculelor şi să efectueze fiecare manevră doar după o temeinică asigurare.
Evitaţi depăşirile care, în condiţiile unui trafic aglomerat, se dovedesc extrem de periculoase.
 
Circulaţi cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule.
În condiţiile unui trafic aglomerat sau a apariţiei blocajelor rutiere, păstraţi-vă calmul, nu blocaţi intersecţiile şi nu vă angajaţi în depăşirea unei coloane de autovehicule. Folosiţi luminile de avarie când încheiaţi o coloană care opreşte sau încetineşte brusc. 
Reamintim că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante. Toţi ocupanţii autovehiculelor trebuie să utilizeze centura de siguranţă!
Pietonilor li se recomandă să traverseze numai prin locurile marcate corespunzător, după o temeinică asigurare şi să evite pe cât posibil deplasarea pe partea carosabilă.