Craiova: Șofer arestat pentru mai multe infracţiuni rutiere

0
169
catuseÎn cursul zilei de ieri, un craiovean de 42 de ani, pe numele căruia magistraţii Judecătoriei Craiova au emis un mandat de arestare preventiv pentru 30 de zile pentru comiterea mai multor infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, a ajuns în arestul IPJ Dolj.
Mai exact, în data de 29.11.2016, în jurul orei 20.00, poliţişti din cadrul Biroului Rutier Craiova, aflaţi în executarea serviciului de supraveghere şi control al traficului rutier, l-au depistat în trafic pe Boştinaru Justinian, de 42 de ani, din Craiova în timp ce conducea un autoturism, pe str. 22 Decembrie 1989 din Craiova, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice. Poliţiştii rutieri l-au testat pe bărbatu cu aparatul etilotest, astfel rezultând o concentraţie de 1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care bărbatul a fost condus la Spitalul Clinic nr. 1 Craiova unde a refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că acesta avea dreptul să conducă autovehicule pe drumurile publice suspendat ca urmare a săvârşirii unor infracţiuni la regimul rutier cu doar câteva zile înainte. Astfel, prin ordonanţa poliţiei judiciare din cadrul Biroului Rutier Craiova s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspect sub aspectul săvârşirii infracţiunilor „Conducerea unui autovehicul neînmatriculat”, „Conducerea unui vehicul de către o persoană căreia dreptul de a conduce i-a fost suspendat” şi ,,Refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice (două infracţiuni).
În baza probatoriului administrat a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi a fost reţinut pe bază de ordonanţă pe o perioadă de 24 ore, iar în data de 30.11.2016 magistraţii au emis mandat de arestare preventivă.