O nouă dezbatere a Intergrupului Cer și Spațiu

0
526
Europarlamentarul Marian Jean Marinescu a organizat o nouă dezbatere a Intergrupului Cer și Spațiu în formatul unei consultări referitoare la Cerul Unic European, la care au participat toți cei implicați în acest domeniu și afectați de această nouă legislație. Deputatul european este

 raportorul Parlamentului European pentru dosarul Cerul Unic European. Recent, Marian Jean Marinescu a consemnat pe pagina sa de facebook că din păcate, Comisia Europeană a propus două acte separate, unul referitor la managementul traficului și unul referitor la regulatorul pentru serviciile de control de trafic. “Nu cred ca este o idee foarte bună, pentru că cele două dosare sunt foarte legate și în plus va fi nevoie de un al doilea raportor cu care ar trebui să mă pot coordona foarte bine pentru a vota prevederi comune în cele două dosare. Deși este un dosar esențial pentru viitorul aviației, care are nevoie de digitalizare și de integrarea serviciilor sateliților, acesta a fost blocat 7 ani în Consiliul European. Prin urmare, deși este foarte mult de muncă, voi încerca să îl finalizez cât mai repede”, a precizat europarlamentarul român.

La dezbaterea Intergrupului Cer si Spatiu au participat toți cei pe care i-a invitat, fiind vorba despre cei mai importanți oameni din domeniu. “La dezbateri au luat parte, între alții, Filip Cornelis, de la DG Move, Comisia Europeană, EASA- prin directorul executiv Patrick Ki, Eurocontrol- prin directorul general Eamonn Brennan, ASD- prin Rafael Gallego, CANSO, prin doamna director Tanja Grobotek, Airlines 4 Europe prin directorul administrativ Thomas Reynaert. Opiniile au fost pozitive și sper să finalizez cât mai repede acest dosar și apoi să încep negocierile cu Consiliul European”, a conchis deputatul european.