În ultimele 24 de ore, în Dolj, amenzi de peste 30.000 de lei, pentru nerespectarea normelor de protecţie

0
561
Polițiștii doljeni, împreună cu celelate forțe de ordine, sub autoritatea instituției prefectului,  continuă desfășurarea de acțiuni cu efective mărite pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid 19.
Acțiunile sunt desfășurate zilnic, în sistem integrat, pe raza întregului județ, fiind vizate în special zonele aglomerate, piețele, târgurile si terasele dar și mijloacele de transport, o atentie sporită fiind acordată mijloacelor de transport școlar. De asemenea, având în vedere faptul că în municipiul Craiova, orașul Bechet și comunele Cârcea, Breasta, Gogoșu, Malu Mare, Dioști, Ișalnița, Afumați, Cetate, Ghindeni și Șimnicu de Sus  s-a instituit obligația de a purta masca astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile deschise, în cadrul acțiunilor desfășurate, forțele de ordine vor verifica și aceste aspecte. Nerespectarea măsurilor individuale de protecție constituie contravenție și se sancţionează cu amendă între 500 și 2500 de lei. Organizarea de  evenimentele private (nunți, botezuri, mese festive) este interzisă, iar în situația în care forțele de ordine constată că aceste interdicții sunt încălcate, vor interveni cu fermitate și vor aplica sancțiuni contravenționale. Scopul forțelor de ordine nu este aplicarea de sancţiuni, ci acela de a determina toți cetățenii să conștientizeze necesitatea respectării tuturor normelor sanitare pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu Covid 19. Forțele de ordine vor fi permanent la datorie și nu vor tolera nicio abatere de la normele legale. Astfel de acțiuni vor fi desfășurate în continuare pe raza județului Dolj.
În ultimele 24 de ore, la activitatile de verificare au participat peste  450 de forţe de ordine. Astfel, au fost verificate aproximativ 130 de societăți comerciale, 150 de locaţii de interes, 300 de mijloace de transport, fiind legitimate peste 4300 de persoane. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 244 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 30.000 de lei. Dintre acestea, 233 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie dispuse în această perioadă.