Întrevederea prim-ministrului Viorica Dăncilă cu ministrul apărării din Republica Albania

0
81

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a primit-o astăzi, la Palatul Victoria, pe doamna Olta Xhacka, ministrul apărării din Republica Albania, care efectuează o vizită oficială în România, în perioada 30-31 octombrie 2018.

          Întâlnirea a constituit un bun prilej pentru a reafirma deschiderea României pentru aprofundarea ansamblului relațiilor bilaterale, în continuarea discuțiilor pe care prim-ministrul Viorica Dăncilă le-a avut recent cu premierul albanez, Edi Rama, la Sofia, în data de 6 iulie 2018.

          Șeful Executivului român și-a exprimat satisfacția pentru creșterea ritmului întrevederilor bilaterale sectoriale, precum și pentru organizarea, la Tirana, la 8-9 noiembrie 2018, a următoarei reuniuni a Comitetului mixt interguvernamental româno-albanez de colaborare economică, științifică și tehnică.

          Premierul român a transmis apreciere și pentru buna cooperare în cadrul misiunilor NATO și UE. Întrevederea a prilejuit o trecere în revistă a cooperării în domeniul apărării, pe baza cadrului legal dezvoltat până în prezent, care permite aprofundarea și consolidarea cooperării în materie.

          Totodată, prim-ministrul Viorica Dăncilă a reconfirmat sprijinul ţării noastre pentru parcursul european al Republicii Albania și a încurajat autoritățile albaneze să continue procesul de reforme, pentru a putea obține rezultate concrete pe durata Președinției române a Consiliului Uniunii Europene.