Spărgători de societăţi opriţi cu focuri de armă

0
93

O bandă de hoţi care se ocupa cu spargerea chioşcurilor din Craiova, de unde furau ţigări, a fost destructurată, ieri, în urma unei acţiuni a poliţiştilor Secţiei 4 Craiova desfăşurată sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova şi cu sprijinul informativ al SIPI Dolj. Doi dintre hoţi au fost prinşi în flagrant, ieri dimineaţă, iar poliţiştii au fost nevoiţi să tragă mai multe focuri de armă pentru a reuşi să-i oprească, iar alţi doi, taximetrişti, care îi ajutau să transporte „prada” şi le ţineau „de şase” au fost ridicaţi ulterior şi aduşi la audieri. Cu toţii au ajuns la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, pe numele lor fiind emise ordonanţe de reţinere pe 24 de ore, întrucât până în acest moment s-a stabilit că sunt autorii a patru furturi, prejudiciul creat fiind de 20.000 lei.

Pentru că în ultima perioadă au avut mai multe chioşcuri de ziare de pe raza secţiei sparte, din acestea fiind sustrase ţigări, poliţiştii Secţiei 4 Craiova au organizat acţiuni de supraveghere, mai exact, au ieşit la pândă, încercând să dea de urma autorilor. Astfel, ieri-dimineaţă, în jurul orei 5.00, poliţiştii Secţiei 4 Craiova au observat doi tineri în timp ce încercau să pătrundă într-un chioşc din municipiu. Au încercat să-i oprească, însă tinerii s-au despărţit şi au rupt-o la fugă, poliţiştii pornind în urmărirea lor. I-au somat de mai multe ori să se oprească, însă fără nici un rezultat, aşa că au făcut uz de armele din dotare, trăgând mai multe focuri de armă ca să-i poată opri pe hoţi, fără ca vreo persoană să fie rănită.

Suspecţii nu s-au supus somaţiilor organelor de poliţie şi au încercat să îşi asigure scăparea prin fugă, fapt pentru care poliţiştii au procedat la urmărirea acestora. Întrucât cei doi şi-au continuat deplasarea şi au refuzat să se supună somaţiilor verbale, poliţiştii au executat mai multe focuri de armă în plan vertical reuşindu-se prinderea şi imobilizarea suspecţilor”, ne-a declarat agent principal Amelia Căprărin, din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj.

Cei doi tinerii au fost imobilizaţi şi duşi la sediul Secţiei 4 Craiova, unde au fost identificaţi, stabilindu-se că este vorba despre Laurenţiu Goman, de 21 de ani, din Craiova şi Mihai Brătian, de 31 de ani, din Piatra Olt, judeţul Olt. Ulterior, întrucât din cercetările oamenilor legii reieşise că cei doi prinşi nu acţionau singuri, au fost ridicaţi şi aduşi la audieri şi Ştefan Buda, de 35 de ani şi Alin Gîscă, de 30 de ani, ambii din Craiova, taximetrişti, cu privire la care poliţiştii au stabilit că îi ajutau pe cei doi suspecţi în activităţile infracţionale, punându-le la dispoziţie autoturismele cu care se deplasau la comiterea furturilor. După finalizarea audierilor la sediul Poliţiei, cei patru bărbaţi au fost duşi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, pe numele lor fiind emise ordonanţe de reţinere pe o perioadă de 24 de ore. Oamenii legii urmează să ceară instanţei mandate de arestare preventivă pentru toţi patru.

„Până în prezent au fost documentate patru fapte penale comise în municipiul Craiova, suspecţii reuşind să sustragă pachete de ţigări în valoare de aproximativ 20.000 lei, însă verificările continuă”, a mai declarat agent principal Amelia Căprărin.