Creşte paza din zona unităţilor de învăţământ

1
165

În cadrul şedinţei de Colegiu Prefectural de ieri, la care au luat parte şefii instituţiilor deconcentrate de la nivelul judeţului Dolj, prefectul judeţului Dolj, Elena Costea, a supus aprobării membrilor Colegiului Prefectural un proiect de hotărâre privind aprobarea Planului de măsuri pentru eficientizarea activităţilor desfăşurate în vederea creşterii gradului de siguranţă publică în unităţile de învăţământ preuniversitar din judeţul Dolj şi în zona adiacentă acestora. Proiectul a fost aprobat în unanimitate. 

“Hotărârea vizează, între altele, intensificarea acţiunilor comune ale Inspectoratului de Poliţie Dolj cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Dolj, Gruparea Mobilă de Jandarmi Craiova, Brigada de Combatere a Crimei Organizate Craiova şi Poliţia Locală Craiova, precum şi a controalelor în zona unităţilor şcolare pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor stradale, absenteismului şcolar, a faptelor de comerţ ilicit, traficului şi consumului de substanţe psihoactive. De asemenea, vor fi verificate sistemele de pază şi securitate din şcoli şi vor fi luate măsuri pentru înlăturarea deficienţelor constatate. Totodată, vor fi organizate activităţi specifice pentru prevenirea accidentelor rutiere, inclusiv prin creşterea patrulelor şcolare având în vedere instalarea sezonului rece”, a declarat Prefectul judeţului Dolj, Elena Costea.

Decizia prefectului vine ca urmare a solicitării făcută de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dolj. Prezent la şedinţa de Colegiu Prefectural, comisarul-şef Nicuşor Badea a prezentat raportul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dolj privind asigurarea protecţiei unităţilor de învăţământ şcolar, a siguranţei elevilor şi personalului didactic în trimestrul al III-lea pe anul 2012. “În luna septembrie, prin ordinul prefectului judeţului Dolj, a fost aprobat sistemul-cadru de asigurare a protecţiei unităţilor de învăţământ şi luarea de măsuri pentru întărirea siguranţei civice în incinta şi zona adiacentă a unităţilor de învăţământ pentru anul şcolar 2012-2013. De asemenea, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dolj a fost întocmit planul pentru creşterea siguranţei în unităţile şcolare. Au fost derulate activităţi cu ocazia deschiderii anului de învăţământ preuniversitar şi sunt în derulare şi alte activităţi care se realizează în cooperare. Au fost aplanate fapte antisociale din incinta şi zona adiacentă unităţilor de învăţământ preuniversitar, prin evidenţierea fraudelor şi a împrejurărilor favorizate. De asemenea, în unităţile de învăţământ s-au desfăşurat acţiuni de prevenire a criminalităţii”, a declarat comisarul-şef Nicuşor Badea.

1 COMENTARIU

  1. ceea ce nu fac parintii in familie privind educatia propriilor copiii , nu poate face SCOALA SAU POLITIA . Nu este suficiient sa pro-creezi niste fiinte si apoi sa le lasi slobode pe strada – mai trebuie si educate (dresate).

Comments are closed.