Universitatea Craiova le-a mai stricat un week-end fanilor

0
1149

După o prestaţie slabă, dar la nivelul jucătorilor pe care-i are în lot, nici pe departe al salariilor încasate de aceştia, Universitatea Craiova a remizat acasă cu Voluntariul. Deşi vremea a fost superbă la început de week-end, pe “Ion Oblemenco” s-a strâns puţină lume, fiindcă pe olteni nu-i poţi păcăli cu o victorie cu FCSB. Fanii s-au convins că că Ştiinţa nu are ce propune din punct de vedere al lotului şi nu au mari aşteptări. Suporterii sunt  dezamăgiţi de ultimele campanii de transferuri, falimentare de-a dreptul. Nu neapărat rezultatele modeste au îndepărtat fanii, fiindcă şi anul trecut au fost perioade mai puţin faste. Numai că acum nu există speranţă, nu prea te poţi agăţa de ceva. Craiova a devenit neatractivă, s-a transformat în CFR Cluj, doar că fără eficienţa ardelenilor. În loc de jucători tineri cu potenţial, Craiova propune acum nişte jucători plafonaţi, nişte “pensionari” fără valoare. Şi lumea se va evapora în continuare, fiindcă strategia clubului este consecventă în a diminua valoric lotul. Nici Guardiola n-ar putea să scoată mult mai mult de la aceşti jucători. Majoritatea sunt aflaţi aproape de retragere, blazaţi, prea puţin dispuşi sau incapabili să-şi pună experienţa în slujba echipei. Alţii încă sunt surprinşi că au ocazia de a îmbrăca tricoul Ştiinţei. Dacă le prelungeşti contractele lui Mateiu şi Nistor, când ar trebui să te bucuri că ai ocazia să scapi de ei, dacă îl aduci pe Florescu, rezervă la Botoşani, pe Hanca şi Martic, doi fundaşi dreapta de pluton, când tu te bazezi acolo în principal pe Vătăjelu şi Căpăţână, atunci ori vrei să închizi “taraba”, ori nu ai înţeles nimic din fotbal, ori pur şi simplu vrei să chinui plebea. De ce îl aduci pe Arlauskis ca al patrulea portar, pe salariu consistent, când el nici rezervă nu este? Ce faci cu nenumăraţii stoperi veterani, când ei greşesc meci de meci? Cum e posibil să-l aduci antrenor pe “celebrul” Gyusi Balint şi să-i laşi echipa pe mână 3 săptămâni în stagiul de vară?

Craiova a dominat, de voie de nevoie, Voluntariul, fiindcă ilfovenii îşi propun să se apere, indiferent de adversar. Probabil derutat de prestaţia băieţilor, pe care i-a pregătit în van în pauza competiţională, Mirel Rădoi a văzut vreo 17 ocazii la poarta oaspeţilor. În realitate au fost numai două clare, ambele în prima repriză, la finalizare fiind Bancu şi Creţu. Şi Voluntariul a avut una cel puţin la fel de mare, în prelungiri, când putea pleca din Bănie toate punctele. E posibil ca pe  Rădoi să-l fi apucat prematur starea de ameţeală, fiindcă l-a păstrat tot meciul pe Nistor pe teren, iar la pauză a dat lovitura de graţie propriei echipe, introducându-l pe Mateiu. Dacă băiatul acesta dispărea din peisaj mai de mult, aveam cel puţin încă un titlu în palmares, dar din anumite motive imposibil de înţeles, el este tolerat în continuare. Pe Căpăţână, Hanca, Vînă (nu-l putem uita, chiar dacă nu a jucat), Mihai Rotaru putea să-i folosească mai bine la culesul viilor, că e sezonul în toi. Pe Nistor şi Mateiu mai puţin, ei erau eficienţi mai mult la consumul producţiei. OK, Papp şi Vătăjelu au dormit la golul oaspeţilor, dar starea de somnolenţă cuprinsese toată echipa, care n-a ieşit deloc montată de la vestiare. Dacă tot ţii 3 stoperi tot meciul pe teren, deşi eşti condus, de ce nu avansezi  măcar unul  pentru o lovitură cu capul pe final ? Oricum, mingile aruncate în careul advers reprezentau unica variantă viabilă, când ai un mijloc cu Mateiu, Căpăţână şi Nistor. Ca şi naţionala, Știința depinde mult de jocul şi realizările lui Bancu. Da, fundaşul Bancu.

Craiova a remizat cu Voluntariul, dar nici rezultatul şi nici jocul nu sunt dezarmante, problema este că nu sunt perspective, că s-a pierdut speranţa în acest lot. Mateiu şi Nistor sunt oglinda acestei echipe a Ştiinţei şi cu astfel de reflexie nu prea mai poţi amăgi pe cineva.

Universitatea Craiova – FC Voluntari 1-1

Au marcat: Ivan ’72 (penalti) /  Damaşcan ’55.

Universitatea Craiova: Lazar 6 – Vătăjelu 4 (Hanca ’78) 4, Papp 4, Raul Silva 5, Mitrea 5, Bancu 7 – Al. Creţu 7 (Căpăţînă ’58) 4, Screciu 5 (Mateiu ’46) 2, Nistor 3 – Markovic 4, Roguljic 4 (Ivan ’58) 7. Antrenor: Mirel Rădoi

FC Voluntari: M. Popa – Meleke, Matricardi, Armaş – Costin, Tavares (Lopes ’82), Droppa, Aliji – Damaşcan (Florea ’75), Nemec (Govea ’75), Raţă (Achim ‘90+4). Antrenor: Liviu Ciobotariu

Arbitru: Istvan Kovacs 6.