Pigliacelli: “Cine nu rezistă presiunii de la Craiova să plece!”

0
463

Portarul italian al Universităţii Craiova, Mirko Pigliacelli, spune că a fost impresionat de prestaţia celor de la Poli Iaşi contra FCSB, dar adaugă că adversarii sunt cei care ar trebui să se teamă, deoarece echipa din Bănie este liderul campionatului. Craiova întâlneşte Poli Iaşi, vineri, de la ora 21, pe „Ion Oblemenco”, în deschiderea etapei a 6-a din Liga I.

„Va fi un meci greu cu Iaşi, am văzut că au bătut FCSB, au marcat 5 goluri, dar nu ne sperie nimeni. Noi suntem pe primul loc, cred că alte echipe trebuie să se sperie de noi. Sincer, niciodată nu am avut 5 victorii în primele 5 etape. Noi ne gândim la victorie în fiecare meci, acum parcurgem o perioadă bună, vor veni cu siguranţă şi momente mai grele, dar oricum noi jucăm la victorie mereu. Mă aşteptam să începem aşa de tare, fiindcă avem echipă bună, iar anul trecut am fost aproape de a câştiga titlul. Îl ştiu pe Andrei Cristea, a jucat la noi, e un atacant foarte bun, are experienţă, dar încercăm să nu-l lăsăm să dea gol. Dar chiar dacă va marca, pe noi ne interesează punctele, nu cine dă gol” a spus Pigliacelli.

Chiar dacă a avut un conflict cu galeria Ştiinţei, Pigliacelli speră ca suporterii să revină cât mai repede pe stadion: „Sper să le dea drumul spectatorilor la stadion, pe noi ne ajută foarte mult, e un plus foarte mare”.

Portarul italian a mărturisit că el şi colegii săi au fost foarte afectaţi de eliminarea din Europa League şi că trebuie să se obişnuiască toţi cu această presiune de la Craiova, unde se vrea titlul în acest sezon.

„Am fost supărat toţi băieţii pentru eliminarea din Europa League, nu numai eu, am vorbit în vestiar, era foarte important să mergem mai departe în această competiţie. Dar acum nu mai vorbim de acea eliminare, am făcut un meci foarte slab acolo, sperăm să nu se mai întâmple din nou, ne vedem de campionat. În fotbal e presiune tot timpul, mai ales la Craiova, fiindcă avem echipă bună, sunt condiţii bune. E normal să fie presiune, dacă nu vrei presiune, te duci la altă echipă, te apuci de altceva. Sper să luăm campionatul anul acesta, cred că merită Craiova un titlu” a spus Pigliacelli.

Pigliacelli speră ca Elvir Koljic să nu plece de la Universitatea Craiova, deşi s-a zvonit că ar avea o ofertă de la Dinamo Kiev.

„Avem cu siguranţă cel mai bun atacant din ţară, sper să nu plece la Dinamo Kiev. E important că avem jucători valoroşi, mulţi sunt la echipele naţionale. E bine că se întrerupe campionatul după acest meci, ne mai odihnim şi noi câteva zile. Mă simt în siguranţă cu fundaşii, toţi sunt foarte buni” a declarat italianul.