Competiţie naţională de anvergură, organizată, la Craiova, de ISU Dolj

0
112
În perioada 02 – 04 octombrie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al  judeţului Dolj , cu sprijinul Primăriei Craiova şi al Fundaţiei „Groupe Renault România”, în parteneriat cu „Automobile Dacia”, va organiza Competiţia Naţională de Descarcerare şi de Acordare a Primului Ajutor Calificat – Faza a III-a , ediţia a VIII-a.
În această etapă, îşi vor demonstra cunoştinţele, abilităţile şi măiestria în stăpânirea tehnicilor pentru descarcerare şi salvarea vieţii , ecihpaje de pompieri militari din 16 judeţe, dar şi unele venind din Repubica Moldova, la care se adaugă cele care provin de la Facultatea de Pompieri a Academiei „A.I, Cuza” Bucureşti şi de la Şcoala de Pompieri şi Protecţie Civilă din Boldeşti (jud.Prahova), din România.  La acelaşi concurs, vor participa şi patru echipe de voluntari din judeţele Argeş, Ilfov, cu sprijinul Capitalei României, Bucureşt, Dolj şi Vâlcea.
Program intens de desfăşurare
În cadrul competiţiei, fiecare echipă va avea de rezolvat scenarii simple şi complexe, „menite să pună în evidenţă comptenţele profesionale dobândite: unul de descarcerare a victimelor dintr-un vehicol, ca urmare a unui accident rutier; cel de-al doilea constând în acordarea primului ajutor calificat, sub arbitrajul specialiştilor din Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă ”, după cum a precizat plt.adjt. Tania Gabriela Vîlceanu, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al judeţului Dolj. Este o manifestare oficială, care va avea deschiderea, prin susţinerea unei conferinţe de presă, pe 2 octombrie, în Foaierul Teatrului Naţional „Marin Sorescu” din Craiova, începând cu ora 15:00. Pe 3 octombrie, pe Esplanada aceleiaşi instituţii imense de cultură, între 09:00 – 09:30, se va desfăşura Festivitatea de deschidere a concursului, apoi, în aceeaşi dată, având loc desfăşurarea probelor. În ultima zi a competiţiei, după derularea ultimelor probe, la ora 14:00, tot pe Esplanada Teatrului Naţional „Marin Sorescu”, va avea loc Festivitatea de premiere.