Teatrul „Colibri”, invitat la festivalul internațional de animație de la Timișoara

0
481

A III-a ediție a Festivalului Internațional de Animație „Sub bagheta lui Merlin”  aduce la Timișoara, în perioada 30 septembrie – 7 octombrie 2018, 16 trupe de teatru din patru țări (România, Italia, Ungaria, Republica Moldova), cu spectacole în aer liber și premiere. Între invitați se află și Teatrul pentru Copii și Tineret „Colibri” din Craiova, care va prezenta spectacolul „Poveste despre Hansel și Gretel”, realizat după Frații Grimm, de și cu Geo Dinescu, Marin Fagu și Mugur Prisăcaru. Spectacolul va avea loc miercuri, 3 octombrie 2018, ora 10.00, pe scena Casei Tineretului.

„Puternică vizual datorită stilului steampunk, dar și atmosferei create de muzică și lumini, povestea este abordată din perspectiva relațiilor de familie, cu amintiri, traume, dragoste”, precizează reprezentanții Teatrului „Colibri” într-un comunicat de presă. Spectacolul „Poveste despre Hansel și Gretel” a mai fost prezentat la festivaluri în țară la Alba Iulia, Brașov, Arad și în Ucraina, la Dnipro. Anul trecut, la ediția a II-a a festivalului timișorean, Teatrul „Colibri” a participat cu spectacolul „Furtuna”, de William Shakespeare, regia Cristian Pepino.

Festivalul Internațional de Animație „Sub bagheta lui Merlin” este organizat de Teatrul pentru Copii și Tineret „Merlin” din Timișoara, cu susținerea Consiliului Județean Timiș. Pe lângă reprezentații, programul festivalului an mai cuprinde, pe parcursul celor opt zile, concerte, ateliere, expoziții de pictură și fotografie, un spectacol dedicat centenarului Marii Uniri, iar în închidere – festivitatea de decernare a premiilor pentru participanți.