Premierul Viorica Dăncilă, astăzi, la Craiova : “Dezvoltarea noastră ca societate trebuie gândită în jurul a doi piloni, sănătate şi educaţie”

0
382

Premierul României, Viorica Dăncilă, a participat astăzi, alături de reprezentanţii Guvernului României, ai Parlamentului, dar şi ai administraţiei publice locale şi judeţene, la deschiderea anului universitar de la Craiova. Pentru anul de studiu 2018-2019, sunt înscrişi aproximativ 500.000 de studenţi la toate trei ciclurile de învăţământ din ţară. Şeful Guvernului i-a îndemnat pe studenţi să fie cât mai determinaţi pentru ca satisfacţiile lor să fie cât mai mari. Un discurs interesant, l-a avut ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, care le-a reamintit studenţilor şi cadrelor universitare de la UMF Craiova că medicii, astăzi, au salarii mai mari ca miniştri. Reprezentantul Executivului a primit aplauze din parte publicului. 

„Veţi lucra într-un domeniu de importanţă vitală, esenţial pentru ţară şi pentru fiecare din noi, iar profesia pe care v-aţi ales-o este nobilă, pentru că aveţi misiunea de a proteja viaţa şi sănătatea oamenilor. Dezvoltarea noastră ca societate trebuie gândită în jurul a doi piloni, sănătate şi educaţie”, a spus Viorica Dăncilă.

Dăncilă a adăugat că România are nevoie să îşi păstreze în ţară profesioniştii din sistemul medical. „Succesul vostru este succesul întregii societăţi, România are nevoie de voi, are nevoie să îşi păstreze acasă profesioniştii din sistemul medical. Sunt convinsă că aveţi forţa şi perseverenţa să vă construiţi cariereile pe care le doriţi şi că veţi dobândi priceperea să faceţi lucrurile cât mai bine. Mult succes în noul an universitar”, a preciuzat şeful Guvernului.