O femeie de 44 ani, acuzată de asasinarea jurnalistului slovac Jan Kuciak

0
164

Ziarul slovac Dennik N scrie că o femeiei de 44 de ani a ”ordonat” asasinatul tânărului jurnalist de investigaţie slovac Jan Kuciak, care a anchetat cu privire la legături între mafia calabreză ‘Ndragheta şi politicieni slovaci, şi a logodnicei sale. ”Putem să confirmăm că femeia identificată drept A.Z. a fost acuzată de infracţiunea deosebit de gravă de complicitate la omor”, a anunţat într-un comunicat o purtătoare de cuvânt a parchetului, Andrea Predajnova

Potrivit avocatului familiei Kuciak, fostul ministru al Justiţiei şi Internelor Daniel Lipsic, citat de televiziunea locală Markiza, suspecta a jucat mai degrabă un rol de intermediară, ”în timp ce ucigaşul ar putea să nu cunoască deloc comanditarul crimei”.

Suspecta lucra ca interpretă din italiană pentru controversatul om de afaceri Marian Kocner, ale cărui activităţi au făcut obiectul anchetelor jurnalistice ale lui Jan Kuciak.

Presa locală scrie că fiul lui Marian Kocner este căsătorit cu fiica femeii în vârstă de 44 de ani arestată vineri la Komarno (sud).

Trei bărbaţi arestaţi cu o zi înainte la Kolarovo, un orăşel situat în aceeaşi regiune, la frontiera slovaco-ungară, la est de Bratislava – şi anume un fost anchetator din cadrul poliţiei, un fost militar şi un om de afaceri – au fost acuzaţi, de asemenea, de ”crimă cu premeditare” în dosarul Kuciak.

Un tribunal de la Banska Bystryca a hotărât duminică plasarea în arest provizoriu a celor patru suspecţi, inculpaţi de poliţie în această primă etapă a procedurii.