Mitriţă trimite 2 puncte în peluza din Gruia. CFR – Craiova 0-0

0
524

CFR Cluj – Universitatea Craiova 0-0

Stadion: „Dr. Constantin Rădulescu”

CFR Cluj: Arlauskis 8 – Manea 6, Vinicius 7, Lang 7, Camora 7 – Djokovic 6, Hoban 7, Culio 7 – Păun 6 (63 Ioniţă) 7, Ţucudean 7, Moutinho 7 (85 Urko Vera). Antrenor: Antonio Conceicao. Rezerve: Jesus Fernandez – Peteleu, Males, A. Mureşan, Costache.

Universitatea Craiova: Pigliacelli 7 – Martic 7, Donkor 7, Kelic 7, Briceag 7 – Mateiu 7 (76 Fedele), Cicâldău 7, Bancu 7 – Mihăilă 6 (66 Nuno Rocha) 6, Mitriţă 6, Koljic 5 (90+3 Bărbuţ). Antrenor: Devis Mangia. Rezerve: L. Popescu – Tiago Ferreira, Dimitrov, Markovic.

Arbitru: Istvan Kovacs (Carei) 7. Asistenţi: Vasile Marinescu (Bucureşti), Ovidiu Artene (Vaslui). Rezervă: Florin Mazilu (Satu Mare).

Observatori: Victor Berbecaru (Rm. Vâlcea), Constantin Stătescu (Bucureşti).

 

 

Etapa a zecea a Ligii I s-a încheiat cu unul dintre duelurile de titlu, între echipele care şi-au disputat şi Supercupa României, în deschiderea sezonului, CFR Cluj şi Universitatea Craiova. Paradoxal, deşi campioana era ancorată mai bine în lupta la vârf, în timp pe Ştiinţa rămăsese în afara sextetului de play-off la finalul etapei, haosul pare reinstaurat în Gruia. Astfel, cel mai vechi om din club, preşedintele Iuliu Mureşan, e pe picior de plecare, iar rebelul Omrani, omul decisiv din Supercupă, a fost exclus din lot. Toni Conceicao, al cărui scaun se clatină parcă de când l-a ocupat, a mizat pe mijlocaşii care au dus greul în anul titlului, iar unul dintre ei, Hoban, a fost din primul minut aproape de a rămâne singur cu Pigliacelli, scos din ofsaid de Martic, dar a ratat intercepţia pasei lui Ţucudean. Craiova a fost sufocată în primele zece minute, la capătul cărora Ţucudean a ratat incredibil cu capul, din 6 metri. Bancu a oferit riposta, în minutul 12, dar Arlauskis a fost pe direcţia mingii către vinclu. Mitriţă a confirmat intrarea oltenilor în joc, cu o acţiune care a dezechilibrat întreaga bandă dreaptă a CFR-ului, însă Arlauskis a fost din nou inspirat. Început aprig, meciul s-a stins treptat, gazdele cedând posesia, închizând culoarele şi aşteptând eventualele contratacuri.  Finalul reprizei i-a regăsit pe ardeleni în jumătatea adversă, încercând să speculeze fazele fixe, specialitatea casei, dar s-a intrat la vestiare cu zero în fiecare parte.

Prima rafală a părţii secunde a venit spre poarta lui Pigliacelli, italianul respingând ghiuleaua lui Ţucudean. Craiova a părut echipa mai tehnică, dar CFR a fost mai bine organizată şi mai experimentată, atuuri prin care şi a făcut diferenţa în ultimele dispute directe. După intrarea lui Ioniţă, ofensiva campioanei a primit upgrade, dar Ţucudean n-a speculat ezitarea lui Pigliacelli, permiţându-i italianului să-şi repare imediat gafa. Prima acţiune periculoasă a oltenilor în partea a doua a venit abia cu zece minute de final, când Bancu a apărut în careul advers, dar cu dreptul n-a prins poarta adversă. Finalul a aparţinut oaspeţilor şi a adus aminte de meciul din play-off-ul sezonului trecut, când Camora a comis penalty la 1-0, însă Gustavo a ratat egalarea de la punctul cu var, în prelungiri. Căpitanul gazdelor a recidivat, de această dată făcând henţ, dar la fel şi oltenii, celălalt căpitan, Mitriţă, nimerind de la 11 metri unica peluză din Gruia. Pe mâna căpitanului său, aflat la al doilea penalty ratat în acest sezon, Craiova iroseşte şansa de a ajunge pe podium şi rămâne în afara play-off-ului, în timp ce campioana are mai multe probleme cu conflictele interne, decât cu poziţia din clasament. Deşi înainte de meci declarase că mai important este succesul echipei decât ca el să marcheze, Mitriţă a demonstrat contrariul, nelăsându-l să execute pe Koljic, ultimul jucător al Craiovei care transformase un penalty, la Mediaş.