Expoziţie de grafică dedicată Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice

0
124

Casa de Cultură „Traian Demetrescu” organizează astăzi, ora 17.30, în Salonul Medieval, vernisajul expoziţiei de grafică a artistei plastice Nela Marinela Sălcianu. Născută în Craiova, la 21 septembrie 1956, artista a absolvit Liceul de Muzică şi Arte Plastice din orașul natal, unde i-a avut profesori pe Costaş Cicios şi Ştefan Brădiceanu, iar de profesie este economist.

Și-a mai prezentat lucrările în cadrul unor expoziţii de grup ale Cenaclului „Constantin Brâncuşi”, între anii 2009-2013, deschise la Galeria „Vollard” a Casei de Cultură „Traian Demetrescu”, Galeriile „Cromatic” ale Centrului Judeţean pentru Conservarea şi  Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj, Muzeul de Artă din Calafat şi Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman”. De asemenea, în 2011 și 2012 a deschis două expoziții personale, una de grafică și alta de pictură, la Galeria „Vollard” a Casei  de Cultură.

Evenimentul de astăzi este prilejuit de Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice, sărbătorit în fiecare an la data de 1 octombrie. „Prin această manifestare ne dorim să oferim persoanelor vârstnice o zi specială, prin care să le arătăm  respectul  şi aprecierea noastră, asigurându-le că în fiecare zi reprezintă un exemplu pentru noi, care merită a fi urmat. Ne dorim ca această zi specială să o sărbătorim împreună”, spun reprezentanții instituției-gazdă.

În februarie 1991, ONU stabilea ca ziua de 1 octombrie să fie dedicată persoanelor în vârstă, iar câteva luni mai târziu, pe 16 decembrie 1991, Adunarea Generală a ONU adopta prin Rezoluţia 46/1991 cu titlul „Principiile Naţiunilor Unite pentru persoanele în vârstă destinate a le permite să trăiască mai bine în anii câştigaţi”.