„Săptămâna prevenirii criminalităţii”, lansată în Dolj

0
377

Reprezentanţii IPJ Dolj au demarat, ieri, „Săptămâna prevenirii criminalităţii”, o campanie ajunsă la a VIII-a ediţie, care se desfăşoară la nivel naţional. Împreună cu partenerii tradiţionali, reprezentanţi ai societăţii civile, poliţiştii doljeni vor încerca în această săptămână să sensibilizeze populaţia cu privire la importanţa adoptării unor conduite antivictimale şi antiinfracţionale şi a implicării în activităţi cu caracter preventiv.

Lansarea campaniei „Săptămâna prevenirii criminalităţii” în Dolj a avut loc la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, în cadrul unei conferinţe de presă în care s-au prezentat programul de activităţi care fusese pregătit pentru această săptămână şi partenerii poliţiştilor în activităţile de prevenire. „Această campanie a devenit deja tradiţie pentru noi şi este o oportunitate de a-i informa şi implica pe cetăţeni în diverse activităţi care să-i înveţe cum să reacţioneze atunci când sunt victime ale unui infractor sau cum să evite să devină victime. Până la urmă acesta este scopul activităţilor desfăşurate în fiecare zi, în perioada 30 septembrie – 4 octombrie, în acest an urmând să punem accent pe informarea minorilor şi tinerilor”, a explicat comisar-şef Nicuşor Badea, adjunct al comandantului IPJ Dolj. Din păcate, vremea potrivnică a dat peste cap programul oamenilor legii încă din prima zi, pentru că ar fi trebuit să se simuleze un furt dintr-o locuinţă, pentru a testa reacţia oamenilor într-o astfel de situaţie.

Poliţiştii compartimentelor de prevenire a criminalităţii de la toate subunităţile IPJ Dolj vor organiza, pe parcursul acestei săptămâni, întâlniri cu elevii, părinţi, profesori, bătrâni, administratori de societăţi comerciale şi de imobile şi vor fi prezenţi în centrele comerciale, dar şi în târgurile de săptămână din tot judeţul, unde vor oferi informaţii despre delincvenţa juvenilă, violenţa în şcoli, victimizarea minorilor, violenţa intrafamilială, criminalitatea în mediul rural, consumul de droguri sau siguranţa rutieră.

Partenerii Poliţiei doljene pe parcursul acestei campanii sunt Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj, Penitenciarul de Minori şi Tineri Craiova, Asociaţia „Tinerii Luptă împotriva Viciilor Mileniului III”, Asociaţia Victimelor Accidentelor de Circulaţie, Fundaţia pentru Tineret Dolj, Crucea Roşie – Filiala Dolj, World Vision, Casa de Cultură a Sindicatelor Craiova, Sport Club Municipal Universitatea Craiova, Electroputere Mall. Ziua de astăzi este dedicată prevenirii infracţiunilor comise cu violenţă.