Avem Bază, n-avem “baza”

0
94

Pe “sinteticul” de la Aeroport, juniorii Craiovei au pierdut ambele confruntări cu Dinamo, cea de la under 19 chiar într-o manieră jenantă

junioriPână nu cu mult timp în urmă, deplângeam condiţiile de antrenament şi joc ale juniorilor Craiovei. După inaugurarea Bazei Sportive de la Aeroport, putem spune că avem Bază, dar n-avem „baza” fotbalului, fiindcă viitorul fotbalului din Bănie nu arată deloc roz, din ce s-a constatat ieri, la derby-urile Universitatea – Dinamo, din Liga Elitelor, under 19 şi under 17. A fost desant pe sinteticul care a găzduit cele două partide din prima rundă a campioantelor de juniori, ultraşii craioveni venind să-i încurajeze pe puştii crescuţi în curtea Ştiinţei. Cei 50 de fani au ţinut să le ofere juniorilor un dram din atmosfera de derby, pentru ca aceştia să asimileze devreme rivalitatea cu „câinii roşii”. Numai că pe teren diferenţa de valoare dintre juniorii mari ai Craiovei şi cei ai lui Dinamo a fost una uriaşă, iar scorul final, 7-1 în favoarea echipei cravaşate de pe margine de Florin Bratu, a fost unul blând faţă de ce s-a întâmplat pe teren. Dinamoviştii, cu fiul lui Liviu Ciobotariu în centrul defensivei şi cu o linie mediană care a arestat mingea, a dominat din start şi a deschis scorul devreme. Craiova a egalat dintr-un penalty obţinut de Vlădoiu, fundaşul dreapta care a debutat la echipa mare în fieful campioanei, Astra, dar după pauză jocul s-a disputat practic numai în jumătatea gazdelor, sufocate pur şi simplu de adversar. Portar mai bun decât Gabor, adus de pe la Bucureşti, am găsi şi la o miuţă spontană în faţa blocului, dar nici colegii acestuia nu au părut să aibă prea multe în comun cu fotbalul. Chiar Hodea şi Dinu, care cochetau cu lotul primei echipe, nu par demni nici de banca de rezerve a „satelitului” după cum au evoluat ieri, iar Enache, Bârzan sau Andrei n-au îndeplinit nici calitatea de jaloane, fiindcă le-au înlesnit dinamoviştilor drumul spre goluri. Majoritatea reuşitelor oaspeţilor au venit în urma unor pase înşiruite de la centrul terenului până la careul mic alb-albastru, disputa părând una dintre o echipă de play-off în Liga I şi una de pitici. Coşmarul s-a încheiat după şapte goluri primite de Gabor, iar suporterii olteni s-au resemnat în privinţa generaţiei care ar trebui să bată la porţile primei echipe.juniori 2

Juniorii mici, mai competitivi

După umilinţa de la ora 12, se aştepta răzbunarea din partea juniorilor under 17, iar aceştia, chiar dacă s-au înclinat în faţa omologilor din Ştefan cel Mare, au oferit cel puţin o reprezentaţie onorabilă. Contra unor adversari mult mai masivi, deşi de aceeaşi vârstă, puştii preluaţi de Mogoşanu de la Calafeteanu au făcut o primă repriză bună şi doar ratările în serie ale atacantului Zbona, adus de la Sighetul Marmaţiei, a făcut ca avantajul să nu fie de partea Craiovei. În repriza a doua, când în echipa alb-albastră a apărut şi un mijlocaş mignon, Pacionel,  Dinamo a preluat iniţiativa şi s-a impus meritat, chiar dacă a fost „ciupită” şi de arbitri, care au acordat un penalty gratuit gazdelor. Dacă de la juniorii mari ai Ştiinţei era imposibil să remarci vreun jucător, dintre puştii under 17 s-au evidenţiat decarul Gârbiţă, stoperul Constantinescu, şi chiar Zbona, în ciuda ratărilor. A lipsit Vladimir Screciu, mijlocaşul integralist marţi pentru naţionala under 17, care a învins cu 2-1 Ucraina la Cupa Syrenka, în Polonia, iar astăzi, în semifinalele turneului, întâlneşte Georgia.

După meciuri, Dumitru Barbu, conducătorul tehnic al Centrului de Copii şi Juniori al Universităţii Craiova a declarat pentrui site-ul oficial al Universităţii: „Au fost două partide total diferite. În prima, cea a juniorilor A, am suferit o înfrângere usturătoare. Chiar dacă în prima repriză am jucat de la egal la egal cu adversarii, am clacat în partea a doua a meciului. Fiind ultimul nivel de juniorat, aceşti copii vor trebui să-şi pună câteva semne de întrebare în privinţa evoluţiei lor. La U17, meciul a fost mult mai echilibrat, puteam chiar să câştigăm, dar am ratat mult în prima repriză, când am avut trei ocazii clare. În zilele următoare vom trage concluziile privitor la evoluţiile jucătorilor şi la rezultate“.

Liga Elitelor under 19, etapa I

Universitatea Craiova – Dinamo Bucureşti 1-7

Au marcat: Popescu 30 – pen. / Gheorghe 12, 76, Vasile 52, 69, Ciobotariu 55, 83, V. Vlad 85.

Universitatea: Gabor – Vlădoiu, Ivan, C. Ion, Andrei – Enache, Hodea – Bârzan, Constantin, Dinu – Popescu. Au intrat: Stancu, Geanimu, Rodeanu, Cârlig. Antrenor: Mugur Guşatu.

Dinamo: Esan – Anghel, Giuga, Ciobotariu, Codrean – M Vlad, V Vlad – Nistor, Gheorghe, Vasile – Trandafirescu. Au intrat: Costache, Oprescu, Negotei, Mişelăricu. Antrenor: Florin Bratu.

Liga Elitelor under 17, etapa I

Universitatea Craiova – Dinamo Bucureşti 2-3

Au marcat: Zbona 24, Gârbiţă 49 – pen. / Creţu 20, Măgureanu 38, Mitrea 75.

Universitatea: Bobonete – Manea, Constantinescu, Sima, Vadasis – Șerban, Dobre –  Nichifor, Mihăilă, Gârbiţă – Zbona. Au intrat: Pacionel, 5 Stăiculescu, 13 Niţuică, 30 Cercel. Antrenor: Daniel Mogoşanu.

Dinamo: Fara – Măgureanu, Cheia, Brad, Demci – Aad Saad, Ionescu, Răducan, Stancu – Creţu, Longher. Au intrat: Milea, Petrescu, Niţu, Mitrea. Antrenor: Sorin Bucuroaia.