Cruzime fără margini: Bebeluş de două luni snopit în bătaie de propria mamă

0
164

Un sugar de numai două luni, din comuna Mârşani, a fost internat, ieri dimineaţă, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, cu multiple traumatisme prin agresiune fizică. Din cercetări s-a stabilit că micuţul, băieţel, a căzut victimă chiar mamei sale, o tânără de 22 de ani, care după ce l-a bătut, l-a lăsat în casă şi a plecat. Mai mult, femeia l-ar mai fi agresat şi în urmă cu aproximativ două săptămâni, când s-a ales cu fractură la un picioruş. Poliţiştii au găsit-o pe mama bebeluşului în Bratovoeşti, de unde este ea, şi o cercetează acum pentru violenţă în familie. Micuţul ar putea ajunge în plasament.

Poliţiştii din comuna Mârşani au fost anunţaţi, ieri dimineaţă, de Stelian Mărinică, de 27 de ani, din localitate că, în jurul orei 07.00, când a ajuns acasă împreună cu un vecin, şi-a găsit copilul, pe Antonio, în vârstă de două luni, bătut, iar concubina sa, Georgeta Firu de 22 de ani din comuna Bratovoeşti nu era de găsit. Poliţiştii au ajuns la locuinţa bărbatului, au văzut că starea micuţului nu este bună, acesta fiind plin de vânătăi pe cap şi pe faţă, aşa că au chemat rapid o ambulanţă. Bebeluşul a fost dus la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Craiova. Medicii din Urgenţă l-au evaluat, a fost diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral acut şi traumatism facial acut, suferite în urma unei agresiuni, iar după ce i-au acordat îngrijri l-au internat la Clinica de Pediatrie a unităţii medicale. Imediat medicii i-au anunţat pe reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Dolj şi pe poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj.

„Este vorba despre un sugar în vârstă de aproximativ două luni adus în Urgenţă cu traumatism cranio-cerebral acut şi traumatism cranio-facial acut prin agresiune fizică. A fost evaluat, a primit îngrijirile necesare, apoi a fost internat la Clinica de Pediatrie. Problema este că, pe lângă agresiunile fizice, sugarul nu se alimentează prea bine, starea sa generală fiind destul de proastă. Noi am anunţat imediat Direcţia de Protecţie a Copilului şi Poliţia, mai cu seamă că, pe 10 august, acelaşi sugar a ajuns la noi în Urgenţă după o altă agresiune în urma căreia se alesese cu fractură de membru inferior”, ne-a explicat dr. Cristina Geormăneanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova. După ce i-au pus piciorul în gips bebeluşului, în urmă cu două săptămâni, medicii au discutat cu tatăl lui şi cu reprezentanţi ai DGASPC Dolj posibilitatea ca micuţul să fie dat în plasament, însă la acel moment tatăl copilului nu a fost de acord, cu toate că el este mai mult plecat, întrucât lucrează ca cioban. N-a vrut nici să recunoască faptul că mama copilului a fost cea care l-a agresat, susţinând că micuţul ar fi căzut. Cei doi concubini, Stelian Mărinică şi Georgeta Firu mai au un copil de un an şi jumătate, dat şi el în îngrijirea unor rude ale bărbatului.

După ce l-au trimis pe micuţ la spital, poliţiştii din Mârşani au demarat cercetările pentru a da de urma Georgetei Firu. A fost căutată la locuinţa părinţilor, în Bratovoeşti, însă nu era acolo, fiind găsită, după câteva ore, la nişte prieteni din localitate. „Tânăra fost condusă la Mârşani, pentru audieri, iar poliţiştii au deschis un dosar penal pe numele ei sub aspectul comiterii infracţiunii de violenţă în familie, urmând ca, în funcţie de rezultatul anchetei şi a evoluţiei stării de sănătate a bebeluşului să se schimbe încadrarea juridică a faptei, dacă va fi nevoie”, a precizat agent şef adjunct Amelia Barbu, din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj.