Fecesebeul şi-a revelat adevărata faţă

0
191

După ce am văzut aseară, în fcsb – CFR Cuj, ni se pare potrivit să redăm un articol dintr-un program de meci realizat de un grup de suporteri ai Universităţii Craiova înaintea unui meci al Ştiinţei cu fcsb, la Severin, acum 3 ani.

Fecesebistul, o specie scârboasă, pe cale de consacrare

Echipa lui Becali nu mai are nimic. Nici istorie, nici nume, nici suporteri, nici gloriile Stelei alături. Decât un saltimbanc gata să facă tumbe pe Maybach. Doar Duckadam, pentru un salariu consistent, este capabil să rupă orice prietenie, să se dezică de foştii camarazi şi să-şi aplaude şeful. Echipa cu care joacă Universitatea Craiova este doar jucăria lui Gigi Becali şi doar presa o mai consideră Steaua. Lovitura dată de justiţie, de suporterii Stelei şi de fostele glorii i-a durut mai mult pe ziariştii dependenţi, sub diverse forme, de Gigi Becali, decât l-a afectat pe patronul clubului. Rămaşi fără Borcea, Iancu, Porumboiu şi ceilalţi patroni-actori de pe vremuri, presa cancanistă şi habarnistă în ale fotbalului trăieşte din intervenţiile lui Gigi Becali şi se mai agaţă de vreun proces al lui Mititelu. Toţi steliştii veritabili sunt de partea CSA Steaua, spre disperarea ziariştilor care are acum au rămas cu circul, fac ei pe clovnii dacă e nevoie, dar simt cum îşi pierd privitorii. Se mai adresează doar suporterilor FCSB de prin provincie, care ori sunt suporteri de rezultat, ori fani Gigi Becali. Fecesebistului este cel care îl aşteaptă după meci pe oier şi care, în funcţie e rezultat, îi cere să se urce pe maşină sau să dea afară vreun jucător.

Rivalitatea cu Ştiinţa a dispărut de când firma lui Gigi Becali a pierdut în instanţă marca Steaua Bucureşti şi implicit suporterii. Ambele peluze au renunţat să mai încurajeze echipa lui Becali, dar chiar şi restul fanilor, aşa-zişii „cetăţeni” au abandonat echipa din Liga I, care nu mai are decât câteva sute de spectatori la meciurile de acasă. E evident că FCSB este FCU şi Becali este Mititelu, cu diferenţele că FCSB chiar există, iar Becali chiar are bani. Pe de altă parte, CS Universitatea Craiova are tot ceea ce înseamnă palmaresul Ştiinţei: marca, stema, recunoaşterea instituţiei de învăţământ superior. Până chiar şi drept asupra imnurilor. Totodată, echipa Craiovei are de partea ei gloriile echipei, foştii fotbalişti care au construit practic palmaresul, în timp ce Steaua nu este recunoscută ca fiind adevărata echipă de cei care i-au adus trofeele în vitrină. Dintre componenţii echipei de la Sevilla, care a câştigat Cupa Campionilor Europeni, doar Duckadam este de partea FCSB, el fiind şi angajat la firma lui Gigi Becali, restul componenţilor echipei fiind alături de CSA, echipa care va renaşte  din vară sub comanda lui Marius Lăcătuş.

Disperaţi că suporterii şi justiţia nu mai recunosc echipa lui Becali drept Steaua, ziariştii din Bucureşti, îndeosebi un sclav pe nume Mironică, vin cu tertipuri josnice în tentativa de a păcăli opinia publică, de a mai câştiga nişte fecesebişti pentru rating. Speculează că echipa Armatei nu ar avea palmaresul, că nu ar avea drept de participare în Liga I, că suporterii s-au întors la FCSB sau că foştii mari jucători îl susţin pe Becali, afişând doar opiniile lui Duckadam, Ilie Dumitrescu şi Ilie Năstase. Un pariu sigur: aceşti şacali cu pretenţii de ziarişti respectabili îşi vor schimba fără jenă „optica” şi discursul, după ce proiectul CSA va lua amploare, când vor fi forţaţi de mii de suporteri să înceteze cu demagogia. Nu-şi vor asuma ipocrizia, vor încerca doar să găsească pretexte puerile pentru a „schimba barca”.

Ce a scris STEAUA LIBERĂ despre acel articol: 

(Steaua Liberă este o comunitate online a suporterilor adevăratei rivale a Craiovei, Steaua Bucureşti)

“Asa cum bine stiti, cei de la CS Universitatea Craiova au scris in weekendul trecut un program de meci in care si-au descris perfect adversarul, echipa FC FCSB. Insa frumoasa compunere nu a fost pe placul tuturor. Argatii de la GSP, de exemplu, s-au simtit foarte ofensati, probabil pentru ca s-au regasit in cuvintele din acel text.

E important de precizat ca, desi titlul articolului este „Fecesebistul, o specie scarboasa, pe cale de consacrare”, articolul in sine nu este unul rautacios. Prezinta insa situatia de la echipa condusa de Gigi Becali fara nici o perdea. Iar gesepistii nostri sunt deranjati fix de lipsa acestei perdele. Este vorba de perdeaua dupa care s-au ascuns si ei, perdeaua pe care o foloseau pentru a-i face imagine pozitiva unui fost puscarias si pentru a-si promova articolele de propaganda.

Geambasu a fost primul care a sarit la gatul oltenilor. Acesta i-a numit „clone”, desi CS Universitatea Craiova detine marca si numele „Universitatea Craiova”, precum si palmaresul echipei oltenesti. Si totul prin decizie judecatoreasca. Insa GSP a demonstrat deja ca justitia nu conteaza pentru ei. Legile sunt bune doar atunci cand ii servesc lui Tolo. In rest, bravii ziaristi gesepisti ar vrea sa intelegem ca ele sunt facute pentru a fi ignorate.

GSP nu foloseste numele „Universitatea Craiova”, atunci cand face referire la echipa din Banie. Prefera „CSU”, asa cum prefera „CSA” si in cazul nostru. Iar atitudinea asta le-a adus un sut in fund din partea oltenilor, care au decis sa le interzica celor de la GSP orice acces la informatiile oficiale ale clubului.

Cel de-al doilea care a iesit la atac a fost Buzarin. Acesta a numit textul „stupid, un atac mizerabil”. Dar oare textele publicate in Gazeta, care atacau Steaua sau care numeau Universitatea o clona, nu erau atacuri mizerabile? Oare articolele unde e laudat Becali si unde era ridicata in slavi noua lui galerie nu erau stupide? E usor sa vezi defectele altora, atunci cand le ignori pe ale tale.

Gazeta a atacat articolul, a atacat cuvintele, dar nu a atacat ideea articolului. Si asta pentru ca ideea este una corecta. Nu exista absolut nici un argument impotriva a ceea ce a fost scris in acel text. Fecesebistul este un suporter de rezultat. Este un suporter care iubeste spectacolul ieftin facut de Becali sau care il iubeste chiar pe Becali. Duckadam chiar s-a pus in genunchi in fata fostului puscarias. Cat despre Becali, nu exista nici macar o singura trasatura pozitiva a acestui personaj.

Ideea articolului a fost una corecta, insa gesepistul de rand o ignora. Asa cum ignora si legile. Gesepistul, pana la urma, e si el tot un fecesebist, insa unul consacrat. Un jurnalist corect ar fi contestat ideea. Ar fi aratat de ce fecesebistul nu e o specie scarboasa. Ar fi demonstrat ca e o minciuna.

Insa gesepistii stiu ca fecesebistii sunt o specie scarboasa. Pana la urma, chiar ei, gesepistii, au avut o contributie importanta la cresterea fecesebistilor. Si tot ei ii hranesc si azi, oferindu-le fara oprire materiale cu Gigi Becali si cu echipa sa, pe care o lauda la nesfarsit, ignorand toate legile si regulile pe care aceasta le incalca.

Asta face gesepistul si asta o sa mai faca mult timp de acum inainte. Cel putin pana in momentul in care stapanul sau, Becali, va fi bagat din nou la puscarie. In acea clipa, gesepistul va cauta noi stapani. Si, daca nu va gasi, va disparea. Asa cum a disparut si GSPTV in momentul in care Becali a intrat la racoare.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul
Numele

Operaţie antispam (completează):  *