Zece generali SRI, trecuţi în rezervă într-o singură zi

0
231

Mutarea, înainte de OUG care schimbă modul de calcul al pensiilor militare

3Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, ieri, decretele de trecere în rezervă a zece generali din cadrul SRI, însă trecerea în rezervă nu a fost însoţită, în niciunul dintre cazuri, şi de acordarea unui grad militar superior celui avut în timpul activităţii.

Cei zece generali trecuţi în rezervă sunt: general de brigadă – cu o stea Zărnescu Daniel, general de brigadă – cu o stea Ceauşu Gheorghe, general de brigadă – cu o stea Cozma Sorin-Gabriel, general de brigadă – cu o stea Istode Elena, general de brigadă – cu o stea Stan Viorel-Adrian, general de brigadă – cu o stea Morgoş Marioara, general de brigadă – cu o stea Babiuc Vasilică, general de brigadă – cu o stea Văleanu Cornel, general de brigadă – cu o stea Posaştiuc Emilia-Cristina, general de brigadă – cu o stea Stoica Constantin-Marius.

SRI a refuzat să precizeze dacă pensionările vin ca urmare a cererilor generalilor sau la propunerea directorilor. Mai mulţi reprezentanţi ai Guvernului au anunţat că miercuri va fi adoptată o OUG care prevede schimbarea modului de calcul al pensiilor, aceasta urmând să intre în vigoare pe 15 septembrie.