Senatorul Mărinică Dincă: «Primarul municipiului Craiova să îşi asume public demolarea Colegiului „Carol I”!»

1
308

dincaSenatorul Mărinică Dincă a precizat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că în şedinţa de Consiliu Local din luna iulie 2016 primarul municipiului Craiova a propus împotriva recomandărilor din expertiza tehnică ruperea clădirii principale a Colegiului Naţional „Carol I” în două părţi distincte. Mai precis, a propus două lucrări distincte de reabilitare şi consolidare la aceeaşi clădire, care are aceeaşi fundaţie, acelaşi acoperiş aceiaşi pereţi de susţinere.

„Precizăm că specialiştii în structuri de rezistenţă ne-au explicat că efectul realizării a două lucrări distincte la aceeaşi clădire, la aceeaşi fundaţie, la aceiaşi pereţi de susţinere  va fi acela de distrugere a structurii de rezistenţa a clădirii şi nici pe departe acela al consolidării şi reabilitării acesteia. Astfel, avem de a face cu o fundaţie continua dar care va fi ruptă în două, cu pereţi de rezistenţă continui, dar care vor fi rupţi în două, cu planşee şi învelitoare unice care nu pot fi consolidate pe felii dar care vor fi rupte în două”, a declarat senatorul liberal.

   Parlamentarul doljean a mai subliniat faptul că potrivit raportului aprobat de primarul Craiovei denumit: Raport privind aprobarea documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţie pentru obiectivul de investiţii “Reabilitarea şi consolidarea corpului central Colegiul Naţional Carol I şi Opera Romană” la pagina 2 aliniatul 2 este prezentat punctul de vedere  al expertului  Hackico Desing SRL contrar propunerii primarului. «În acest alineat se arată că “În aprilie 2016 Hackico Desing SRL a refăcut expertiza tehnică şi memoriul tehnic faza DALI, prezentând 2 variante de deviz minimal si maximal atât pe total cât si pe fiecare obiectiv in parte. Deşi valoarea contractului pentru reabilitarea si consolidarea Operei Romane este de sub 5.000.000 euro, opinia proiectantului a fost că nu se pot realiza două documentaţii distincte pentru liceul Carol I şi Opera Romană», a mai subliniat senatorul liberal.

Marinică Dincă mai spune că în aceste condiţii în care proiectantul arată că nu avizează această soluţie, „primarul încalcă cu bună ştiinţă această recomandare tehnica i îşi asumă integral o soluţie tehnică neconformă care nu va duce la consolidare ci la demolarea liceului Carol I, cât si la cheltuirea unor sume importante pentru aceasta demolare. Pentru acest motiv, primarul Craiovei trebuie să îşi dea demisia înainte să apuce să distrugă un monument istoric şi să pună în pericol viaţa copiilor şi profesorilor liceului”. carol

Comments are closed.