Peste 10.000 de oameni au donat prin SMS pentru „Cuminţenia Pământului”

0
450

cumintenia-pamantuluiPeste 10.000 de oameni au donat prin SMS pentru “Cuminţenia Pământului”, a anunţat ministrul Culturii, Corina Șuteu. «Scrieţi „brâncusi” la 8833 şi contribuiţi cu 2 euro la subscripţia naţională pentru achiziţionarea „Cuminţeniei Pământului”», a scris Corina Șuteu pe Facebook. Pe 22 iulie, ministrul Culturii a anunţat că se poate dona şi prin SMS pentru achiziţia “Cuminţeniei Pământului”.

Campania de colectă naţională “Brâncuşi e al meu” are ca ţintă strângerea sumei de 6 milioane de euro din donaţii publice până la sfârşitul lui septembrie. Acestei sume i se adaugă 5 milioane de euro alocate de Guvern, pentru ca opera lui Brâncuşi să intre în proprietatea statului, după achiziţionarea de la proprietarii săi actuali.

Există mai multe modalităţi prin care românii pot dona pentru achiziţia operei: printr-un SMS la numărul 8833, cu textul “brancusi”, direct prin intermediul site-ului campaniei, www.brancusiealmeu.ro, prin intermediul celui mai mare retailer online din România, eMag, unde românii pot cumpăra virtual, pe www.emag.ro, “Cuminţenia Pământului”, donând astfel în conturile campaniei pentru achiziţia operei lui Constantin Brâncuşi; virând lei, euro şi dolari, prin transfer bancar sau prin depunere de numerar, în conturile deschise pe numele Ministerului Culturii de către băncile comerciale. Conturile sunt disponibile pe site-ul www.brancusiealmeu.ro.