Rădoi: “Obiectivul la Olimpiadă este trecerea de grupe”

0
464

Selecţionerul olimpice de fotbal a României, Mirel Rădoi, spune că obiectivul la Olimpiada de la Tokyo este trecerea de grupă, declarându-se în acelaşi timp nemulţumit că nu a putut avea în lot jucătorii pe care şi-i dorea. La competiţia din Japonia, România este în grupă cu Noua Zeelandă, Coreea de Sud şi Honduras.

“Nu sunt mulţumit pentru că au fost schimbările care au fost. Obiectivul rămâne cel puţin trecerea de grupe. După aceea vom vedea în funcţie şi de adversarul nostru şi de ce energie mai avem, pentru că va fi o climă aparte. Nu aş vrea să vorbesc de medalie, pentru că nu aş vrea să pun presiune pe anumiţi jucători fără experienţă la nivel internaţional. Am avut lista iniţială de 61 de jucători, după aceea am creat o altă listă de încă 35 de jucători.  Nu ne-a făcut plăcere să stăm să negociem, dar a trebui să acceptăm situaţia asta. Nu avem ce face, nu este o competiţie oficială FIFA” a declarat Rădoi.

Lotul României: PORTARI: Marian Aioani (Farul Constanţa), Mihai Popa (Astra), Ştefan Târnovanu (FCSB); FUNDAŞI: Andrei Raţiu (Villarreal/Spania), Ricardo Grigore (Dinamo Bucureşti), Andrei Chindriş (FC Botoşani), Virgil Ghiţă (Farul Constanţa), Alexandru Paşcanu (Ponferradina/Spania), Radu Boboc (Farul Constanţa), Florin Ştefan (fără echipă); MIJLOCAŞI: Andrei Ciobanu (Farul Constanţa), Marius Marin (Pisa/Italia), Marco Dulca (Chindia Târgovişte), Dragoş Nedelcu (FCSB), Alexandru Dobre (Dijon/Franţa),  Ion Gheorghe (FC Voluntari), Eduard Florescu (Botoşani), Tudor Băluţă (Brighton/Anglia); ATACANŢI: George Ganea (Farul Constanţa), Andrei Sîntean (Hermannstadt), Antonio Sefer (Rapid), Valentin Gheorghe (Astra).

Programul meciurilor tricolorilor: Joi, 22 iulie, Honduras – România (ora locală 20:00, Kashima); Duminică, 25 iulie, România – Coreea de Sud (ora locală 20:00), Kashima); Miercuri, 28 iulie, România – Noua Zeelandă (ora locală 17:30, Sapporo).

Turneul de fotbal din cadul JO va avea loc între 21 iulie şi 7 august.