“U” Craiova, umilită de campioana Ungariei

0
414

„U” Craiova şi Ferencvaros s-au întâlnit într-un amical pe final de cantonament în Austria, iar campioana Ungariei s-a impus categoric, scor 4-0, goluri Rui Pedro (45), Isael (53), Sihnevich (58), Priskin (78). Cele două formaţii se duelaseră şi în iarnă, în Antalya, dar atunci a fost 1-1. De această dată, Craiova a mizat pe o formulă cu mai mulţi tineri, echipa de bază fiind odihnită pentru amicalul de mâine, cu Legia Varşovia.

După o primă repriză pe care a dominat-o, Ferencvaros a intrat în avantaj chiar la ultima fază înainte de pauză, la care a făcut şah-mat apărarea Craiovei, golul fiind reuşit de fostul mijlocaş al CFR-ului, Rui Pedro. În partea secundă a urmat dezastrul pentru oamenii lui Papură, surclasaţi de unguri la toate capitolele. Formaţia lui Serghei Rebrov s-a distrat pe teren, în timp ce Universitatea n-a reuşit să pătrundă în careul advers decât o dată, pe final, când Baiaram a tras în bară.

Oltenii au fost pur şi simplu ridiculizaţi de adversarii care au mai marcat de trei ori şi au mai ratat multe alte ocazii, spre disperarea staff-ului Craiovei. Nu înfrângerile din amicale, ci jocul în sine este problema uriaşă a Craiovei. Trupa din Bănie pare debusolată, nu reuşeşte să construiască deloc şi este copleşită de adversari pe ambele faze ale jocului, ajungând foarte rar în careul advers în ultimele trei amicale, cele cu Qarabag, Plzen şi Ferencvaros. Papură pare tot mai disperat pe margine, strigătele sale neavând efect în jocul echipei, unul haotic, fără orizont.

Contra lui Ferencvaros, Cornel Papură a folosit echipa: L. Popescu – Vlădoiu (46 Borţa), Hreniuc, Briceag – V. Constantin, I. Popescu, M. Șerban – Bârzan, Fortes, Baiaram.

Ferencvaros a jucat cu: Dibusz – Botka (Takács, 80), Frimpong (Lovrencsics, 69), Leandro (Dvali, 69), Civic – Sigér (Wilmots, 60) , Csonka (Haratin, 69) – Isael (Zubkov, 69), Rui Pedro (Tokmac, 69), Lover (Bőle, 57) – Sihnevich (Priskin, 69)

În precedentele amicale, Craiova a remizat cu ruşii de la Orenburg, 1-1, şi azerii de la Qarabag, 0-0, şi a pierdut cu 3-1 în faţa cehilor de la Plzen. Mâine, Craiova joacă ultimul amical în Austria, cu vicecampioana Poloniei, Legia Varşovia.