ANSVSA: Amenzi de 109.200 de lei şi confiscarea a peste 9,3 tone de carne de pui

0
108

Inspectorii sanitari – veterinari au aplicat amenzi în valoare de 109.000 lei, în urma unor controale tematice efectuate în perioada 3 – 21 iunie, pe întreg lanţul alimentar în domeniul producţiei cărnii de pasăre, informează Autoritatea Naţională Sanitară-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Potrivit unui comunicat de presă al Autorităţii, în cadrul acţiunii de control au fost vizate 340 de obiective, dintre care: 184 exploataţii comerciale de pui de carne, opt exploataţii comerciale de curcani la îngrăşat, 48 unităţi de abatorizare şi tranşare a cărnii de pasăre, 87 unităţi autorizate pentru producerea cărnii tocate, a cărnii preparate şi a cărnii separate mecanic de pasăre şi 13 centre de sacrificare a păsărilor la nivelul fermelor. (Mediafax)