Bilanţla IJJ Dolj pe primele şase luni ale acestui an

0
151

Ieri, în cadrul unei conferinţe de presă organizată la sediul unităţii, reprezentanţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj şi-au prezentat bilanţul activităţilor desfăşurate în primele şase luni ale acestui an. Misiuni multe, majoritatea în cooperare cu alte forţe din subordinea Ministerului Afacerilor Interne, duse la capăt cu succes, iar ca elemente de noutate, comandantul IJJ Dolj a anunţat că jandarmii urmează să fie dotaţi cu arme cu tranchilizant şi gloanţe de cauciuc, dar şi dispozitive cu ultrasunete, pentru imobilizarea animalelor periculoase.

jandarmiInspectorul şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Dolj, general de brigadă Constantin Florea a prezentat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, o sinteză a activităţilor desfăşurate de cadrele unităţii în primele şase luni ale acestui an. Astfel, la nivelul judeţului, IJJ Dolj a asigurat măsurile de ordine publică la 210 manifestări publice, faţă de 360 în perioada similară a anului 2016, în schimb a crescut numărul manifestaţiilor de protest de peste 3 ori în prima jumătate a acestui an, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, pe fondul unor nemulţumiri ale populaţiei. Un alt domeniu important al activităţii IJJ Dolj îl constituie participarea la misiuni de menţinere a ordinii publice, atât independent cât şi în sistem integrat cu poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Dolj, în municipiul Craiova cât şi în celelalte localităţi din judeţ. De asemenea, IJJ Dolj a îndeplinit un număr de 279 misiuni de menţinere a ordinii publice în zona instituţiilor de învăţământ preuniversitar, dar şi cu ocazia diferitelor evenimente şcolare (examene) folosind un efectiv de 604 jandarmi, nefiind înregistrate evenimente deosebite. „Ca o rezultantă directă a participării la toate aceste misiuni, la nivelul judeţului Dolj, în primele şase luni ale acestui an, jandarmii doljeni au constatat 159 infracţiuni cu 160 de autori, au aplicat 425 de amenzi contravenţionale în valoare de 154.750 lei şi 292 de avertismente şi au depistat o persoană urmărită internaţional şi alta urmărită naţional. De asemenea, personalul I.J.J. Dolj s-a implicat activ şi în organizarea şi coordonarea activităţilor cu caracter preventiv – educaţional în instituţiile de învăţământ preuniversitar, la nivelul unităţii fiind încheiate 30 de parteneriate şi au fost desfăşurate în această perioadă 60 de acţiuni în cadrul programelor proprii de prevenire a violenţei în şcoli ori la competiţiile şi jocurile sportive”, a precizat general de brigadă Constantin Florea.

jandarmi (2)Ca elemente de noutate, comandantul IJJ Dolj a ţinut să sublinieze că jandarmii urmează să fie dotaţi cu arme cu tranchilizant şi gloanţe de cauciuc, dar şi dispozitive cu ultrasunete, pentru imobilizarea animalelor periculoase, conform unui act normativ recent adoptat şi i-a avertizat pe pescari că a devenit interzis pescuitul pe timp de noapte, respectiv între orele 22.00 şi 06.00. „Reamintim tuturor cetăţenilor faptul că pot solicita sprijinul Jandarmeriei prin apelarea Serviciului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă – 112 sau pot sesiza cea mai apropiată patrulă, atunci când sunt victimele unor fapte antisociale sau sunt martori la săvârşirea unor astfel de fapte”, a mai spus comandantul IJJ Dolj.