Prefectul judeţului Dolj nu mai vrea absenteism

0
297

colegiuIeri, a fost ziua şedinţei ordinare a Colegiului Prefectural Dolj, în timpul căreia s-au discutat toate problemele stringente, de la situaţiile programului estival până ceea ce ţine de situaţia de sănătate. A fost un absenteism în masă, vorbind de reprezentanţii instituţiilor deconcentrate, care nu poate rămâne fără urmări. Prefectul judeţului Dolj, ca amfitrion, i-a ascultat pe toţi cei care aveau ceva de spus, conform Ordinii de zi, şi apoi şi-a expus punctul de vedere. Este unul de bun simţ şi, mai mult, care ţine de legislaţie.

Ca de fiecare dată, şedinţa lunară a Colegiului Prefectural este fadă: se citesc rapoartele de activitate ale reprezentanţilor instituţiilor prinse pe Ordinea de zi, se cere o discuţie pe marginea materialelor prezentate, se mai vorbeşte să mai faci una alta şi cam atât. Toată lumea aşteaptă implicarea reprezentantului Guvernului în teritoriu, în speţă prefectul judeţului. Ieri, s-a întâmplat aşa ceva, au mai fost intervenţii de gen, dar acum a fost vorba despre un discurs cât se poate de bine pus la punct al prefectului de Dolj, Nicolae Sorin Răducan: „Am ascultat toate materialele prezentate, am luat act de ele, dar am  multe obiecţii: La Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, solicit o situaţie cât se poate de bine pusă la punct, în aşa fel încât să nu mai auzim de cozi la ghişee. Tot în ceea ce priveşte legislaţia, solicit Poliţiei Locale să respecte legea în ceea ce priveşte parcările pe trotuare, cu atât mai mult cu cât este şi un spaţiu ultracentral, subteran, care are toate dotările”.

Spre „toleranţă zero”

Dar cea mai importantă intervenţie a prefectului s-a referit la prezenţa la Colegiul Prefectural: „ Este ultima dată când accept acest absenteism. Legislaţia îmi permite să iau măsurile de rigoare. Mai mult, nu voi mai accepta ca, după ce se fac materialele de prezentare şi numirea celor care o susţin, să vină altcineva. Repet, este ultima oară când voi accepta acest absenteism”, a spus  Sorin Răducan.