Băluţă: “Ne avantajează stilul ofensiv”

0
86

Mijlocaşul de 23 de ani al Universităţii Craiova speră că în sezonul următor va avea un aport mai important în jocul echipei

balutaAtât la antrenamente, cât şi jocurile amicalele din Austria, Alex Băluţă a fost unul dintre cei mai în formă alb-albaştri. Mijlocaşul de bandă al Știinţei se simte dator faţă de suporterii olteni şi promite că va munci alături de coechipieri pentru a realiza un sezon mult mai bun decât cel precedent. Jucătorul de 23 de ani spune că stilul ofensiv pe care Gigi Mulţescu vrea să-l imprime îi avantajează pe el şi pe coechipierii săi, iar partidele amicale din Austria cu adversari puternici sunt benefice în perspectiva sezonului care va începe peste trei săptămâni.

Alex Băluţă despre…

…stilul de joc al echipei cu Mulţescu: „Domnul Mulţescu a venit cu un alt tip de antrenamente, bazate mai mult pe jocul ofensiv, pe distanţe scurte, sprinturi, pe forţă şi viteză, ceea ce nouă ne-a lipsit în campionatul trecut. Ne avantajează stilul acesta ofensiv, pentru că vom merge direct pe poartă. Noi trebuie să jucăm mult mai ofensiv decât am făcut-o sezonul trecut, deoarece ne-au lipsit golurile. Acum ne-am învăţat să facem un pressing mult mai agresiv, de sus, care ne va ajuta foarte mult”.

…forma şi obiectivele sale: „Trebuie să continui pe aceeaşi linie, să fiu la fel de serios, să dau totul pentru echipă. Trebuie să uit ce a fost, începem un nou sezon şi sper să am un aport important în jocul echipei”.

…concurenţa de la echipă: „Concurenţa este bine-venită, toţi trebuie să fim pregătiţi pentru că nu se ştie cine va intra în teren. Trebuie să fim pregătiţi şi să dăm totul atunci când este nevoie de noi”.

…meciurile amicale: „Mă bucur că s-au stabilit doar meciuri de acest gen, cu adversari tari, cu nume în Europa. Noi avem numai de câştigat de pe urma acestor partide. Sper să facem jocuri bune. Să ne facem antrenamentul, să alergăm mult şi să punem în practică tot ceea ce am învăţat la şedinţele de pregătire”.

…noul campionat: „Aşteptările mele sunt foarte mari, deoarece ne simţim datori faţă de suporterii Craiovei. Trebuie să promitem mai puţin şi să vorbim mai mult pe teren. Să dăm maximum pentru că Universitatea merită să fie pe un loc de Europa”.