Remiză albă cu albanezii

0
74

După victoriile clare din primele două amicale, Universitatea a făcut un meci modest cu FK Kukesi

Universitatea Craiova s-a aflat la al doilea test albanez din stagiul din Austria. După ce a surclasat cu 4-1 campioana Skanderbeu Korce, alb-albaştrii au întâlnit-o pe vicecampioană, FK Kukesi, în localitatea Waidring. Pentru albanezi a fost ultimul test înaintea începerii drumului european, ei întâlnind peste câteva zile, în primul tur preliminary al Europa League, echipa Torpedo Zhodino din Belarus. Kukesi se află la al treilea an consecutive în care evoluează în Europa League, în urmă cu doi ani ajungând până în play-off, după ce a eliminat echipele: Flora Tallin, FK Sarajevo şi Metalurg Doneţk, dar împiedicându-se înaintea intrării în grupe de Trabzonspor. Cu câteva zile înainte, ASA Târgu Mureş trecuse cu 1-0 de Kukesi, într-un amical disputat tot în Austria. La albanezi a jucat şi Edon Hasani, fostul mijlocaş de la Ceahlăul şi ACS Poli Timişoara. Cu excepţia lui Nuno Rocha, care a acuzat o contuzie şi a fost menajat, şi a portarului junior Andrei Vlad, cei doi antrenori au rulat restul lotului, împărţindu-l în două echipe, pentru fiecare repriză.

2-1 pentru olteni la şuturi în bară

N-a fost deloc o prestaţie convingătoare a alb-albaştrilor, atât cei titulari, cât şi cei intraţi la pauză având evoluţii destul de slabe. Universitatea a arătat din nou că are nevoie de spaţii pentru a-şi crea ocazii, în condiţiile în care adversarul nu se descoperă oltenii având mari probleme în a ajunge la poarta adversă. În principal, echipa nu posedă jucători care să dirijeze jocul, care să asigure posesia şi să ofere pase utile în bandă sasu către atacanţi, absenţa lui Brandan resimţindu-se acut. Atât Mateiu, în prima parte, cât şi Kay, în cea de-a doua, au arătat că nu fac faţă „la primire”, din cauza posibilităţilor tehnice limitate. Capverdianul a fost chiar ridicol în unele momente, dovedind că rolul său se reduce la cel de stoper, având mari problem atât la preluări, cât şi la dublări sau presing, imediat după pierderea posesiei de către coechipieri. Probleme au fost şi în banda dreaptă în a doua repriză, unde Achim a închis târziu şi albanezii şi-au creat câteva ocazii importante. Atacanţii au suferit şi ei din cauza serviciilor precare, de multe ori coborând să-şi ia mingi de la centru, dar colaborarea ulterioară a suferit. Mazarache, jucătorul aflat în probe, a avut cea mai mare ocazie, şutând în bară după o fază construită de Izvoranu şi Vătăjelu. Ferfelea putea şi el marca din lovitură liberă, iar în partea secundă Cârstea a trimis şi el mingea în bară, după o lovitură liberă rapid executată. Albanezii au redus din handicap la scorul barelor şi au mai avut alte două şanse mari prin care puteau câştiga.

Universitatea Craiova a jucat în prima repriză cu: Bălgrădean – Dumitraş, Acka, Izvoranu, Vătăjelu – Băluă, Mateiu, Târnăcop, Mazarache – Ferfelea, Curelea. În a doua repriză au evoluat: Straton – Achim, Popov, Avrămia, Briceag – Sin, Kay, Cârstea, Bancu – Bawab, Hergheligiu.