Astăzi, Universitatea întâlneşte campioana Bulgariei

0
75

Astăzi şi mâine sunt programate cele mai importante partide de verificare ale Ştiinţei în stagiul din Austria. În primul, astăzi, de la ora 19, la Uttendorf, alb-albaştrii întâlnesc campioana Bulgariei, Ludogoreţ Razgrad, iar mâine, de la ora 19.30, Universitatea joacă împotriva campioanei Ucrainei, Dinamo Kiev. La Ludogoreţ evoluează doi fotbalişti români care au îmbrăcat tricoul Ştiinţei, Cosmin Moţi şi Andrei Prepeliţă. Primul a strâns deja câteva sezoane pentru „verzi” şi chiar a făcut istorie, calificând echipa, din postura de portar, în premieră în grupele Champions League, în dauna Stelei, în timp ce „Prepe” a semnat în vara aceasta un contract cu bulgarii, din postură de jucător liber de contract. Sorin Cârţu i-a avut elevi pe ambii jucători, pe Moţi la Craiova, iar pe Prepeliţă la FC Argeş.

Cei mai importanţi jucători ai lui Ludogoreţ sunt brazilienii Quixada, Marcelinho, Wanderson şi Cicinho, portarul canadian Borjan, care a apărat şi la FC Vaslui, olandezul Misidjan, columbianul Angulo şi mai mulţi internaţionali bulgari.

Ludogoreţ este o echipă înfiinţată în 2001 şi a câştigat 4 titluri de campioană consecutive în ultimii ani. În vara aceasta şi-a schimbat antrenorul, fiind adus portughezul Bruno Ribeiro. Acum doi ani, Ludogoreţ a câştigat detaşat grupa de Europa League, trecând lejer de PSV Eindhoven, Dinamo Zagreb şi Cernomoreţ Odessa, apoi a eliminat-o pe Lazio Roma, fiind stopată în optimi de Valencia. Anul trecut, în Champions League, după ce a eliminat Steaua în play-off, bulgarii au înregistrat rezultatele: 1-2 şi 0-4 cu Real Madrid, 1-0 şi 0-4 cu Basel şi 2-2 şi 1-2 cu Liverpool. În acest sezon, Moţi, Prepeliţă şi compania vor evolua în turul secund preliminar al Champions League contra campioanei Moldovei, Milsami Orhei, formaţie pregătită nu demult de Ştefan Stoica şi la care evoluează românii Surdu, Bud şi Gheţi.

Universitatea a mai jucat anul acesta două meciuri amicale cu Ludogoreţ, dar la juniori. Oltenii de 15 ani au pierdut cu 2-0, iar cei de 16 ani s-au impus cu 2-1, ambele jocuri în cadrul unui turneu amical disputat în Bulgaria.