Curtea de Apel Bucureşti: Sorin Ovidiu Vîntu a fost colaborator al Securităţii

0
63

Sorin Ovidiu Vîntu a fost colaborator al Securităţii, a decis, marţi, Curtea de Apel Bucureşti, care a admis cererea Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii, hotărârea nefiind definitivă.

Admite cererea formulată de reclamantul Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii, în contradictoriu cu pârâtul Vîntu SorinOvidiu. Constată că pârâtul Vîntu Sorin Ovidiu a avut calitatea de colaborator al Securităţii”, se arată în decizia Curţii de Apel Bucureşti. Hotărârea nu este definitivă şi poate fi contestată de Sorin Ovidiu Vîntu la instanţa supremă.

În septembrie 2014, Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) a trimis Curţii de Apel Bucureşti dosarul lui Sorin Ovidiu Vîntu şi a cerut instanţei să constate calitatea acestuia de lucrător sau de colaborator al Securităţii. Sorin Ovidiu Vîntu ar fi semnat un angajament de colaborare în anii ’80, când era în închisoare pentru delapidare, cu numele conspirativ Nuş.

În prezent, Sorin Ovidiu Vîntu se află în libertate, după ce, în 19 noiembrie 2014, Tribunalul Ilfov a decis liberarea sa condiţionată, în dosarul în care a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru că l-a favorizat pe Nicolae Popa, condamnat în 2006 în legătură cu prăbuşirea Fondului Naţional de Investiţii.