Alb-albaştrii sub lupă (partea 1) – portarii

1
559

Mirko Pigliacelli – Al patrulea sezon încheiat la Craiova, cu prestaţii bune, nu a fost scos dintre buturi de Lazar, dimpotrivă, concurenţa l-a motivat. 39 de prezenţe, 36 de goluri încasate, 18 meciuri fără gol primit, are mult mai puţine goluri pe conştiinţă decât în anii trecuţi, mai ales în meciurile cu FCSB, când pare „într-o formă mai slabă”. A mai avut „scăpări”, la anumite partide, gen Voluntari în deplasare, Mioveni acasă, la Arad, FCSB deplasare. Pe de altă parte, a avut un mare merit la adjudecarea celor două trofee, acum un an, Cupa României şi Supercupa. Jocul său de picior rămâne punct de sprijin, pasele sale deschid de foarte multe ori jocul şi oferă opţiuni pe construcţie sau contraatac. Dan Petrescu exagerează, ca de obicei, dar nu este foarte departe de adevăr când spune că Mirko este printre portarii cu cel mai bun joc de picior din Europa. A declarat că îşi ia cetăţenie română, aşa că probabil se gândeşte să mai continue în Bănie şi după acest sezon. Postul de portar nu este unul la care „să umbli” des, e foarte bine dacă ai continuitate, iar, per total, Pigliacelli este un goal-keeper bun.

David Lazar – Singura achiziţie pe care s-a plătit o sumă de transfer în sezonul trecut. I-au fost oferite şanse la început, a dezamăgit, apoi a mai prins poarta foarte rar, în Cupa României sau în meciul cu Farul, având prestaţii OK. 9 prezenţe şi 6 goluri încasate în acest sezon. La debut, cu Laci, acasă, părea că i-ar putea lua locul lui Pigliacelli, a avut două intervenţii sigure, dar în următorul joc, cu Botoşani, a clacat, el şi Vlădoiu pot împărţi vina eşecului. Poate a fost vorba şi de emoţii, el fiind nefiind obişnuit să joace la echipe cu fani, dar a gafat şi şi-a pierdut locul imediat. Nu oferă nici pe departe aceeaşi siguranţă ca Pigliacelli în jocul cu piciorul, când primeşte mingea de la fundaşi creează ceva emoţii. Din cauza tracului, a preferat să respingă multe mingi care puteau fi reţinute, mai ales în meciul de la Botoşani s-a observat asta. E un pic neobişnuit să ai doi portari cu pretenţii, dar se pare că Lazar şi-a acceptat statutul de rezervă. Pigliacelli intră în ultimul an de contract, Lazar ar trebui să fie pregătit să-l înlocuiască, dacă italianul nu-şi mai prelungeşte acordul cu Universitatea.

Denis Rusu – Nu a apucat să debuteze, a ştiut din start ce statut va avea, venind ca al treilea portar, a fost bine că nu au existat probleme cu primii doi goal-keeperi pentru a se apela la moldovean. Rusu a apărat într-un amical, apoi la echipa a doua în câteva meciuri, iar în vara aceasta i se termină contractul şi probabil va pleca. Rămâne de văzut dacă Laurenţiu Popescu rămâne ca al treilea portar sau va fi cedat din nou şi se va apela la altul.

1 COMENTARIU

  1. ONG TSP/APS,nu sustine amestecul celor 13 etc., ONG-uri in politicile guvernului si ca experienta americana,arata ca si in USA,ONG-urile nu se amesteca in functionarea statala si federala americana,iar in ceea ce priveste populatia,sa nu credem ca sefii,salariatii,cetatenii nu informeaza serviciile secrete si nesecrete americane,daca la orizont apar elemente ce pot aduce leziuni tarii si populatiei.Chiar si acolo unde-ti inchiriezi locuinta,este cineva care vegheaza ca sa nu existe disfunctionalitati temporare sau de durata.

Comments are closed.