Mirel Rădoi: “Căutăm jucători pentru Jocurile Olimpice”

0
305

Echipa naţională a României joacă două amicale: miercuri, de la ora ora 21:45, la Ploieşti, cu Georgia, şi pe 6 iunie, la Middlesbrough, cu Anglia. Selecţionerul Mirel Rădoi a prefaţat aceste meciuri de verificare, spunând că sunt importante pentru ce urmează, dar şi pentru a găsi jucătorii potriviţi pentru lotul de la Olimpiadă. “Aceste amicale sunt potrivite şi ca adversare şi pentru ceea ce urmărim pentru meciurile din toamnă. În plus căutăm şi jucători care pot să participe la Jocurile Olimpice. În această idee, acestea sunt două meciuri importante, care se pliază pe ceea ce urmează” a declarat Rădoi.

Selecţionerul s-a referit la forma fizică a lui Constantin Budescu: “Budescu este fit pentru că şi-a dorit lucrul ăsta. El are ambiţia asta. Şi mă bucur că a înţeles mesajul nostru de la echipa naţională că dacă ai anumite kilograme în plus nu poţi să faci parte din grupul ăsta. El a înţeles şi aseară când a ajuns ne miram toţi cât de bine arată. Iar el ne-a spus că este afectat după ce a dat jos cele trei kilograme”.

Meciul României împotriva Georgiei este primul pe teren propriu cu spectatori după o pauză de aproximativ un an şi jumătate. “Întoarcerea fanilor este o bucurie pentru toată lumea. E important ca jucătorii să simtă când suporterii vor veni la stadion că sunt parte din aceeaşi echipă. Luptăm împreună, pierdem împreună. Deci din punctul ăsta de vedere, revenirea suporterilor este o bucurie imensă pentru toată lumea. Dar cel mai mult cred că va fi pentru jucători”, a afirmat Rădoi.

Rădoi a vorbit şi despre Europeanul la care România este gazdă, dar nu participă: “Nu e o senzaţie plăcută. Suntem ţară gazdă, o să avem meciuri în Bucureşti şi nu e uşor pentru naţionala României să stea la televizor. Din păcate, asta e realitatea şi trebuie să o acceptăm. Este crudă şi dureroasă pentru noi, pentru suporteri, pentru toată lumea. Din păcate nu mai avem cum să dăm timpul înapoi. Nu am o favorită, mi-aş dori ca echipa cea mai ofensivă să câştige EURO 2020”.