Ştiinţa s-a chinuit, dar a biruit

0
726

Universitatea Craiova a câştigat meciul cu Voluntari în stilul în care a cucerit CFR Cluj ultimele 4 campionate şi cum ardelenii şi-l vor adjudeca probabil şi pe acesta. Adică fără să impresioneze, cinic, marcând un gol cu capul şi apărând avantajul până la final, suferind, dar fără ca adversarul să-şi creeze ocazii clare de gol. Din fericire, nu aceasta a fost faţa Ştiinţei în acest campionat şi probabil niciun suporter oltean n-ar fi fost fericit cu un titlu însuşit într-o asemenea manieră. De altfel, reacţia celor peste 16.000 de spectatori de pe “Ion Oblemenco” a fost elocventă: au penalizat evoluţia modestă din partea secundă, dar pe final şi-au ajutat echipa, scandând frenetic, în picioare, salutând cea de-a 5-a victorie consecutivă şi cea de-a 6-a în cele 7 meciuri din play-off. Unicul eşec rămâne cel în faţa aceleiaşi echipe din Ilfov, pe care, totuşi, ne-am dori să o mai întâlnim o dată în acest sezon, ţinând cont că Voluntariul are aproape asigurată prezenţa în finala Cupei României.

Un rezumat deloc exhaustiv al meciului ar cuprinde golul lui Baiaram, bara lui Ivan şi ocazia din final de joc a lui Koljic. În rest au fost aşa-zise “situaţii” de gol, de ambele părţi, neicluse nici într-o cronică mai generoasă. Craiova a dominat prima parte, Voluntariul, pe a doua, iar diferenţa a făcut-o lovitura de cap inspirată a lui Baiaram, forţat anul acesta într-o postură de decar, pe care chiar se pliază, în ciuda lipsei de experienţă şi a postului inedit. De remarcat şi assist-ul lui Marius Constantin, care, din păcate, a declarat forfait la pauză. Cu Papp suspendat şi Screciu accidentat, Ştiinţa a rămas iar în pană de stoperi, iar Creţu a acoperit acel post în repriza secundă.

Cu un parcurs precum cel din 2022 al Ştiinţei, o victorie chinuită, precum cea cu Voluntari, este savurată precum una netă. Craiova s-a apropiat din nou de rivalele la titlu, chiar dacă, foarte probabil, ecartul va rămâne acelaşi la finalul etapei. Urmează săptămâna de foc, cu meciurile care vor decide soarta sezonului: cele cu FCSB, Sepsi şi CFR. Ştiinţa poate obţine  tot, nimic sau ceva. Deocamdată, are asigurat doar un loc pe podium. Puţin, ţinând cont de speranţele fanilor şi de evoluţiile echipei din acest sezon. În grafic, luând în calcul bugetul clubului, al treilea din Liga 1. Peste aşteptări, ţinând cont de campania de transferuri, neinspirată, în vară, inexistentă, în iarnă.

Universitatea Craiova – FC Voluntari 1-0

A marcat Baiaram ‘7.

Universitatea Craiova: Pigliacelli 7 – Vătăjelu 7 (Vlădoiu ’88), Găman 7, M. Constantin 7 (Bic ’46) 3, Bancu 7 – Creţu 7, Mateiu 5 (Nistor ’78) 3 – Cîmpanu 5 (Gustavo ’61) 6, Baiaram 8, Ivan 5 – Markovic 5 (Koljic ’46) 6. Antrenor: Laurenţiu Reghecampf

FC Voluntari: M. Popa – Ciobotariu, Tamaş, Armaş – Ricardinho (Costin ’81), Meleke, Droppa (Tavares ’87), Raţă (I. Gheorghe ’72), Briceag – M. Lopes (Merloi ’87) – Nemec (L. Fulop ’81). Antrenor: Liviu Ciobotariu

Arbitru: Marcel Bîrsan 6.