Craiovenii vor fi învățați să colecteze selectiv

1
597

Începând de mâine, craiovenii care locuiesc la bloc vor fi întâmpinați la containerul de gunoi, atunci când își vor duce deșeurile menajere, de o echipă de la IRIDEX, care, le va explica cum se colectează selectiv. Adică, din punga de gunoi care urma să ajungă la container vor fi selectate separat plasticul, sticla şi hârtia.

„Așa cum am început activitatea de colectare selectivă la case, cu rezultate foarte bune, acum și la blocuri vrem să facem același lucru. Înainte era mai problematic, pentru că nu existau încă la blocuri containerele pentru colectarea selectivă, dar acum există și putem demara această acțiune. Am lăsat o bună perioadă ca cetățenii să se obișnuiască, am distribuit materiale promoționale dar, de luni ( n.r de mâine), atât ADI Eco Dolj, Iridex cât și poliția locală vor începe o campanie de prevenție și informare. Vor fi în teren 31 de echipe, cetățenii care vin să arunce gunoiul vor fi întâmpinați și informați timp de trei săptămâni despre colectarea selectivă”, a explicat viceprimarul Craiovei, Rela Filip

Reprezentantul municipalității a mai spus că vorbim de un proiect european și de bani europeni și de niște indicatori pe care ni i-am asumat. “Trei săptămâni e o perioadă de prevenție după care vom trece și la amenzi. Nu ne face nicio plăcere să amendăm oamenii…Dezideratul nostru este să plătim cât mai puţine amenzi la fondul de mediu, pentru că şi acestea sunt plătite tot din banii contribuabililor. Nu este corect să plătim amenzi pentru tot gunoiul care ajunge la depozitul de la Mofleni pentru că unii craioveni nu au înţeles cum să colecteze selectiv sau nu vor să facă acest lucru”, a declarat viceprimarul municipiului Craiova, Rela Filip.

1 COMENTARIU

Comments are closed.