Mihai Rotaru: “Craiova încasează din bilete cât toată Liga I”

0
815

Situaţia Universităţii Craiova a fost prezentată, într-o intervenţie la telekom tv, chiar de finanţatorul Mihai Rotaru. Principalele subiecte abordate de conducătorul clubului din Bănie:

Lotul: “Noi estimăm ca şi punct de reper 13 iunie ca începerea campionatului. Avem toţi jucătorii străini, cu excepţia lui Mirko Pigliacelli. El este la Roma şi din păcate este greu de adus în acest moment de acolo. Avem un jucător pe care l-am adus din Anglia, e vorba de Gustavo, şi l-am băgat în carantină instituţionalizată. Şi mai avem un jucător, Ivanov, pe care l-am adus şi a intrat în izolare acasă. Vine poliţia de trei ori pe zi să îl verifice dacă e acasă, e ca arestul la domiciliu. Gustavo a aterizat la Otopeni, a fost preluat de ISU, a fost adus la Craiova şi băgat în carantină, nu are voie să iasă din cameră.”

Plecarea lui Martic: “Martic este un jucător la care ţinem foarte mult, dar a fost şi victimă a regulii U21, pentru că acolo avem o soluţie în care credem, Vlădoiu, este şi jucător under 21. E greu în acest moment să găseşti un contract bun.”

Posibila venire a lui Planic: “Pe Planic nu-l putem legitima, fiindcă nu-l putem folosi, fiindcă postul de extracomunitar este ocupat de Cosic. A fost un fel de lipsă de profesionalism din partea noastră, fiindcă ne-am gândit la Planic, să facem o ofertă pentru el, dar n-am fi putut să-l luăm, fiindcă este această regulă care ne împiedică.”

Meciul caritabil pentru Dinamo, înfierat de fanii Ştiinţei: „Se pare că am fost în dezacord cu 90 % din suporteri. A fost invitaţia celor de la Dinamo şi noi am răspuns. Asta e. Am jucat meciul şi ne-au bătut. Adică am fost şi bătuţi de Dinamo şi înjuraţi de suporterii noştri.”

Înlocuirea lui Papură cu Edi Iordănescu. „Nu am discutat cu Edi de 4-5 luni de zile, nu luăm în calcul schimbarea de antrenor. Suporterii noştri erau împotriva atunci când l-am schimbat prima dată pe Papură şi de aceea l-am schimbat atunci. Papură este antrenorul cu cea mai bună medie de puncte la Craiova din ultimii ani”

Situaţia financiară a clubului: “Financiar suntem la suprafaţa apei, ne permitem să nu tăiem salariile, avem bugetul acoperit până la anul, dar cu condiţia să se termine actualul sezon şi să înceapă următorul, adică în condiţii normale. Cu siguranţă va urma o criză economică, să vedem cât de mare va fi. Toată lumea va ieşi avariată din această perioadă. Sper să nu fie cazuri de faliment. Craiova are cam 35 % din venituri din drepturile TV. De asemenea, noi facem din bilete cât face toată Liga I şi să vedem cum vom acoperi aceste pierderi. Dar în primul rând suntem dezavantajaţi că echipa nu are susţinerea fanilor, la noi publicul chiar crează o presiune unică”