4500 de polițiști de frontieră – la datorie

0
677

În perioada minivacanței de 1 Mai, Poliția de Frontieră menţine măsurile dispuse pentru întărirea dispozitivului de supraveghere şi control la frontiera de stat. În punctele de trecere a frontierei, cât şi în zona de frontieră, la nivelul întregii ţări, aproximativ 4.500 de poliţişti de frontieră desfăşoară activităţi de supraveghere şi control. De asemenea, echipaje comune, formate din polițiști de frontieră, jandarmi şi poliţişti, asigură segmentul de ordine şi siguranţă publică în zona de frontieră.

În continuare, în punctele de trecere a frontierei se fac verificări pentru toate persoanele care se prezintă la intrarea în România, având ca zonă de plecare sau tranzit ţări din zonele roşii şi galbene, zone actualizate conform listelor INSP.

Valorile de trafic în punctele de frontieră pentru persoane și autoturisme continuă să se menţină la valori mult mai scăzute față perioada similară a anului trecut, de până la 90%, dar în acelaşi timp se menține relativ constant tranzitul mijloacelor de transport marfă.