Managerul de campanie al lui Donald Trump, plătit pentru discurs în România

0
140

Managerul de campanie al preşedintelui Donald Trump, Brad Parscale, a ţinut în România un discurs pentru care a fost plătit, scrie The Washington Post.

Analiştii spun că vizita lui Parscale nu încalcă nicio lege, atâta timp cât el nu face lobby în Statele Unite pentru clienţi străini fără să anunţe. Experţii în etică au spus că orice ban care îşi schimbă proprietarul între cetăţeni străini şi oficiali de campanie a creat un curs de potenţiale riscuri. Unii avocaţi s-au arătat îngrijoraţi că angajamentul lui Parscale – care a primit o mică atenţie în afara României la acel moment – este un semn că abordarea din campania din 2016 a lui Trump referitor la contacte străine se va putea repeta în 2020.

Trump nu le-a interzis oficialilor campaniei lui să ia bani din surse străine, iar ei au refuzat să comenteze despre schimbările făcute.

Parscale nu a spus cu cât a fost plătit în România. Călătoria a fost sponsorizată de omul de afaceri român Adrian Thiess. El nu a dat nici detalii legat de felul în care îşi alege angajamentele din străinătate. Parscale este listat în Worldwide Speakers Group. Pe site-ul acestei organizaţii, onorariul lui este între 15.000 şi 25.000 de dolari şi el este promovat ca director digital media în campania lui trump din 2016.

Din 2016, Parscale a vorbit la conferinţe din Portugalia, Monaco şi Croaţia. (News.ro)