Reghe: “Cu FCSB ne jucăm şansa la locul 2”

0
333

Antrenorul Universităţii Craiova, Laurenţiu Reghecampf, a prefaţat derby-ul cu fosta sa echipă, FCSB, programat duminică, de la ora 19.00, pe Arena Naţională, în etapa a 3-a a Ligii I. Tehnicianul spune că în joc este şansa la locul 2 pentru Ştiinţa, diferenţa faţă de rivala din Capitală fiind de 7 puncte.

„Cred că majoritatea aşteaptă meciul de duminică, noi dorim să rămânem aproape de locul 2, va fi un meci frumos, sper să avem parte de cât mai mulţi spectatori, jucăm pe al doilea cel mai frumos stadion din România, după stadionul nostru. Toni Petrea mi-a fost coleg aproape 10 ani, nu am ce revanşă să-mi iau, cum nu am revanşă faţă de nimeni de la FCSB. În tur am pierdut la ultima fază, nu am fost concentraţi la golurile primite. Vrem să arătăm mai bine decât la meciul de pe Ion Oblemenco. Din păcate, la meciul cu Voluntari, poate prestaţia noastră a fost mai slabă din cauza acestui virus, pentru că altfel nu-mi explic prestaţia slabă a unor jucători, nu cred că vom mai juca aşa de slab. FCSB este o echipă foarte bine pregătită fizic, pot duce meciuri la intensitate maximă până în minutul 95, au câştigat multe puncte cu goluri marcate pe final. Nu se joacă titlul, nu este cazul, pentru că noi nu avem şanse la titlu şi nici FCSB nu sunt aşa aproape de CFR. Ne jucăm şansa pentru locul 2, să rămânem aproape, să profităm, dacă ei vor avea paşi greşiţi. Trebuie să fim atenţi la calitatea jucătorilor din faţă a celor de la FCSB, sunt inteligenţi, au tehnică bună, pot scoate adversari din joc, pot face diferenţa. La fel, să fim atenţi şi la şuturile de la distanţă. ” a declarat Reghecampf.

Despre problemele medicale de la Universitatea Craiova, provocate de virusul gripal, Reghecampf spune că au fost destul de grave şi că din cauza lor s-a ratat o mare parte din pregătire în această pauză competiţională.

„M-am simţit mai rău, nu am fost singurul din staff care a avut probleme cu răceala. Sunt mai bine, sper ca şi jucătorii să fie mai bine, pentru că am avut multe probleme în lot, am avut la antrenament şi 6-7 jucători, planificasem un meci amical, unde voiam să-l vedem şi pe Găman la treabă, dar nu s-a putut, nu am avut o săptămână bună de pregătire din cauza acestor probleme. Acum au venit şi băieţii de la naţională, Bancu este mai bine, pentru că şi el a avut probleme de sănătate. Nu cred că a fost vreun jucător care să nu fi avut această viroză, nu vor fi la sută la sută apţi la ora meciului. Paul Papp a fost cel mai rău, a fost aproape de a fi internat. Nu ştim de unde am luat virusul, se poate întâmpla oricui, avem toţi copii, se pot îmbolnăvi la grădiniţă. Practic, abia astăzi încep pregătirea pentru meciul cu FCSB, încercăm să vorbim despre ce avem de făcut, dar nu sunt aici să mă plâng, vreau să gândim pozitiv. Din punct de vedere fizic mai avem jucători care suferă, au probleme la plămâni” a spus Reghecampf.

Cât despre bugetul pentru sezonul viitor, anunţat de finanţatorul Mihai Rotaru la 7,5 milioane de euro, Reghecampf a precizat: „N-am cum să-mi contrazic patronul, ne dorim să construim o echipă cu care să ne batem la campionat, să avem dubluri pe fiecare post. Am pierdut multe puncte din cauza lipsei de experienţă a unor jucători. Nu-mi încarc memoria cu bugetul echipei, dar această sumă te poate ajuta să câştigi un campionat”.