Wimbledon 2020 nu va mai avea loc

0
288

Turneul de tenis de la Wimbledon, programat în intervalul 29 iunie – 12 iulie, a fost anulat, în contextul pandemiei de coronavirus. Este pentru prima oară când competiția nu se va mai disputa, de la al doilea război mondial. Totodată, este a 11-a oară când turneul este anucal, precedentele fiind în timpul războaielor mondiale. Decizia vine după ce al doilea turneu de Mare Şlem al anului, cel de la Roland Garros, a fost amânat pentru luna septembrie.

Turneul de la Wimbledon este unicul dintre cele patru de Mare Şlem care beneficiază de o asigurare contra pandemiei, care va acoperi astfel pierderile.

Deţinătoarea trofeului, la Wimbledon, este Simona Halep, care a învins-o în finala din 2019, cu un dublu 6-2, pe Serena Williams.

”Sunt tristă să aud că s-a confirmat că Wimbledon nu se va mai juca în acest an. Finala de anul trecut va fi întotdeauna una dintre cele mai fericite zile din viața mea, dar trecem prin ceva mai important decât tenisul acum și cele mai bune vești sunt că Wimbledon va reveni la anul. Și asta înseamnă că voi aștepta mai mult să-mi apăr titlul acolo. Rămâneți puternici și continuați să credeți”, a scris Halep, pe Instagram, după decizia luată de organizatorii de la All England Lawn Tennis Club.