Spitalul de Boli Infecțioase ”Victor Babeș” din Craiova, dotat cu aparatură nouă pentru depistarea coronavirusului

0
385

Spitalul de Boli Infecțioase ”Victor Babeș” din Craiova este dotat, de astăzi, cu un sistem REAL TIME PCR pentru depistarea infecției cu coronavirus. Aparatul a fost achiziționat de spital și finanțat de autoritatea locală cu suma de 616.000 lei.

Aparatul este în curs de motare și, în 24 de ore, se va putea începe testarea.

Adminstrația craioveană dă dovadă de implicare în lupta împotriva coronavirusului, iar siguranța unui sistem medical eficient este una din prioritățile momentului. Pe lângă măsurile pe care le-am luat în vederea prevenirii răspândirii virusului, atenția noastră se îndreaptă către toți cei în nevoie: persoane suspecte sau bolnave, dar și către medici și personalul din spitale care, mai mult ca oricând, au nevoie de toate dotările necesare”, a declarat Mihail Genoiu, Primarul Municipiului Craiova.

Este vorba de o linie de biologie moleculară complet automată (inclusiv combina de stocare). Acest echipament modern permite Spitalului Victor Babeș să efectueze de șase ori mai multe teste pe zi față de capacitatea de până acum, dar și cu un cost mult mai mic pentru fiecare testare în parte.

Sistemul oferă rezultate în timp foarte scurt, cu costuri minime și fără erori. În plus, fiind vorba de o linie complet automată de testare, personalul poate fi relocat către alte necesități sau urgențe.