ABA Jiu a continuat igienizările pe cursurile de apă

0
86

rauAdministraţia Bazinală de Apă Jiu a continuat şi în această săptămână acţiunile de salubrizare a albiilor râurilor şi lucrărilor hidrotehnice aflate în administrare. În acest sens, Sistemul de Gospodărire a Apelor Dolj, prin formaţiile de lucru, a executat lucrări conform programului lunar de gospodărire a apelor. Printre acţiunile celor de la SGA Dolj s-au numărat curăţarea manuală de iarbă şi buruieni pe digul agropiscicol, canton Dunăreni, a polderului în cantonul Mălaeni, zona Bistreţ; în zona Plosca – Dunăreni; a digului la Dunăre, pe sectorul Cetate – Ghidici, sectorul Duvalmu şi sectorul Jdegla. Curăţare  cu motocositoarea de iarbă şi buruieni s-a realizat pe digul de la Dunăre, în sectorul canton Tifaru, zona Rast; pe sector canton Butoi, zona Rast; sector Ianoşi, zona Catane – Negoiu; cantonul 4 Bistreţ, zona Mălăeni; cantonul Mălăeni 1, zona Bistreţ.

S-au întreprins şi acţiuni de igienizare manuală pe regularizare pârâu Balasan şi defrişare mecanică pe digul Dunăre, sector Bistreţ – Nedeia – Jiu şi Bechet – Dăbuleni.

S-au executat igienizări mecanice, cu buldoexcavatorul, pe râul Jiu şi pârâul Prodila la Podari, iar deşeurile menajere rezultate în urma acţiunii au fost  transportate, cu autobasculantele de 16 tone, la Depozitul Ecologic Mofleni.

Totodată, sunt în execuţie, cu utilajele din dotare, cele două lucrări de decolmatare  şi reprofilare albie, având rol de apărare împotriva inundaţiilor.