Mall-ul cultural al Craiovei se deschide cu „Festivalul primăverii”

1
462


Craiovenii sunt invitați, pe 12 și 13 aprilie, la „Festivalul primăverii”, un proiect comun al tuturor instituțiilor de cultură din Craiova prin care se dorește promovarea Centrului Multifuncțional. Organizatorii vor ieși în față cu cele mai bune acțiuni pentru a-i convinge pe craioveni că mall-ul este locul în care se pot relaxa și, deopotrivă, pot lua contact cu tot ce are Craiova mai bun din punct de vedere cultural.

Evenimentul se va numi „Porți deschise pentru Festivalul primăverii” și va fi găzduit, pe 12 și 13 aprilie, la Centrul Multifuncțional din Romanești. În cele două zile, RAT Craiova va devia traseele autobuzelor astfel încât craiovenii să poată ajunge aici din orice cartier. „Dorim să promovăm acest spațiu ca un centru cultural al orașului, iar toate instituțiile de cultură au fost alături de noi”, a declarat Florin Lungu, directorul RAADPFL Craiova, care are în administrare Centrul Multifuncțional din Romanești. „Ne-am gândit că acest eveniment va fi o ocazie potrivită pentru a promova centrul multifuncțional. Am constatat că locuitorii știu că aici s-a construit ceva, dar nu știu care este activitatea acestuia. Interesul nostru este să promovăm cât mai bine acest centru. Este pentru prima dată când sunt invitate cam aproape toate instituțiile de cultură  și sperăm că va fi un eveniment frumos, apreciat de către public”, a spus și administratorul Nicolae Viorel.

Talentații elevi de la „Marin Sorescu”, în recital

Toate instituțiile de cultură din Craiova vor fi implicate în acest proiect. Teatrul pentru Copii și Tineret „Colibri” va prezenta sâmbătă, pe 12 aprilie, de la ora 12.00, piesa de teatru pentru copii „Motanul încălțat”. „Vom prezenta acest spectacol într-una dintre sălile de aici. Cine vrea să se împrietenească mai bine cu Motanul Încălțat trebuie să vină la acest spectacol. Nu e o poveste numai pentru copii, ci și pentru adulții care își vor da seama că sunt multe trimiteri și pentru ei”, a spus directorul teatrului, Adriana Teodorescu.

 Elevii de la Liceul de Artă „Marin Sorescu”din Craiova vor oferi publicului o expoziție de pictură, ceramică și grafică. „Expoziția este unică, nu a mai fost prezentată niciunde. Va expune lotul nostru olimpic. De asemenea, vor fi și momente muzicale, vor fi prezente vârfurile noastre la chitară și vioară, pentru că nu există un pian aici…”, a declarat Lucia Vlădoiu, directorul liceului craiovean.

Cei mai buni caricaturiști vor expune pentru craioveni

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” din Craiova vine cu o expoziție de carte, cu vizionări de filme, ateliere handmade oferite de artistul Cristina Oprea, cu un recital de chitară.

Direcția pentru Tineret și Sport va desfășura proba de artă plastică din „Competiția tinereții”. „Sunt înscrise 16 licee din cele 22 și fiecare va veni cu câte cinci lucrări de artă plastică și cinci lucrări de artă fotografică. Este o ocazie potrivită pentru promovarea lor”, a declarat Alina Ionescu, directorul instituției. Casa Studenților le oferă craiovenilor o piesă de teatru și spectacole de muzică și dans.

Muzeul de Artă participă și el la acest proiect cu o expoziție de caricaturi. „Va cuprinde un număr de 100 de lucrări și va reuni cinci nume de referință în caricatura contemporană românească: Constantin Ciosu, Gabriel Bratu, Nicolae Lengher, Romeo Răileanu și Sergiu Grapă. Sunt caricaturiști foarte grei, cu o extrem de vastă carieră artistică. Gabriel Bratu realizează caricaturi din anul 1948 și de atunci face o caricatură în fiecare zi pe care o publică într-un ziar de tiraj”, a declarat Emilian Ștefârță, directorul muzeului.

Întâlnire cu meșterii tradiționali și muzica populară

Craiovenii care vor trece pragul Centrului Multifuncțional vor găsi aici o expoziție de flori și unelte de grădinărit, cu vânzare, asigurată de RAADPFL Craiova.

De asemenea, mai mulți meșteri populari vor participa cu diverse obiecte lucrate de ei, obiecte pe care craiovenii le pot admira cum se confecționează și le pot cumpăra la plecare. „Ne propunem să promovăm latura etnografică. Suntem în discuții cu meșterii populari din Oltenia, olari, iconari, care fac diferite tricotaje. Vor fi două componente ale acțiunii, va fi o expoziție cu vânzare, dar și demonstrații pentru public”, a declarat Florin Ridiche, directorul muzeului.

Ansamblul Folcloric „Maria Tănase” va oferi spectacole folclorice în aer liber în fiecare zi. «Vom prezenta două spectacole, pe data de 12 aprilie, la ora 13.00, și pe data de 13 aprilie, la ora 11.00. Spectacolele vor fi afară pentru că sala nu are o acustică bună și, în plus, este și păcat să nu profităm și de vremea frumoasă. Vor veni toți soliștii de la „Maria Tănase” și încerc să mai aduc invitați din afară», a precizat Oana Bică, directorul ansamblului.

1 COMENTARIU

  1. minunata idea de”centru cultural”!oameni de cultura din oras sa cheme tineri spre cultura,spre muzica de calitate,sa promaveze arta populara,muzica populara,muzica culta ,teatrul,si in general orice forma de arta si cultura!Este imperios necesar sa-i invatam pe tineri sa vorbeasca frumos,sa se comporte civilizat,sa traiasca pe un plan superior din punct de vedere spiritual si cetatenesc>

Comments are closed.