PDL va depune moţiune simplă la Parlament pe tema situaţiei din industria laptelui

0
167

Secretarul general al PDL, senatorul de Suceava Gheorghe Flutur, a declarat, ieri, că situaţia gravă din industria laptelui, generată de contaminarea cu aflatoxină, impune măsuri urgente de sprijinire a producătorilor afectaţi de scăderea vânzărilor, precum şi pentru recâştigarea încrederii consumatorului. Flutur a spus că PDL va depune o moţiune simplă la Parlament pe tema situaţiei grave din industria laptelui, cu scopul de a penaliza Guvernul Ponta pentru incompetenţă, neglijenţă şi pentru promisiunile electorale neonorate.

„Moţiunile pe care le depunem subliniază eşecul grav al Guvernului Ponta în susţinerea mediului de afaceri. USL nu e doar incapabilă să stimuleze dezvoltarea agriculturii, dar nu reuşeşte nici s-o susţină pe cea care deja există. Cauza principală a situaţiei din industria laptelui este refuzul asumării responsabilităţilor de către USL. Dacă pentru diverse posturi de conducere sau pentru controlul unor sectoare economice se duce o bătălie dură în USL, de responsabilităţile pentru problemele grave fuge toată lumea”, a spus Flutur, subliniind că „incompetenţa USL loveşte grav” cetăţeanul simplu în calitatea lui de consumator de alimente.

În opinia lui Flutur, Guvernul Ponta a adus industria laptelui în pragul falimentului prin „gestionarea timidă şi târzie” a scandalului şi „prin tentativele de muşamalizare” a responsabilităţilor din sistemul sanitar-veterinar. „Guvernul nu a făcut niciun efort pentru a recâştiga încrederea consumatorului şi nu a venit cu măsuri de sprijinire a producătorilor loviţi de scăderea vânzărilor”, a spus Flutur. (AGERPRES)