Lia Olguţa Vasilescu este noul preşedinte al PSD Craiova

2
300

Casa de Cultură a Studenţilor din Craiova a devenit neîncăpătoare, sâmbătă dimineaţa, pentru social-democraţii craioveni care s-au adunat pentru a-şi alege preşedintele pentru următorii ani. Alături de Lia Olguţa Vasilescu, singurul candidat la funcţia de preşedinte, au fost alături miniştri, secretari de stat, parlamentari, preşedinţi de consilii judeţene, primari şi consilieri judeţeni. Conferinţa de alegeri a Organizaţiei PSD Craiova a fost condusă de ministrul Ministerului Tineretului şi Sportului, Nicolae Bănicioiu. Pentru prima dată la nivelul PSD Craiova a fost înfiinţată funcţia de prim-vicepreşedinte. 

Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, a prezentat rezultatele obţinute de PSD Craiova la alegerile locale şi parlamentare şi le-a mulţumit primarilor din judeţul Dolj pentru ajutorul acordat. De asemenea, a atras atenţia că organizaţia trebuie să fie pregătită în vederea alegerilor din 2014, europarlamentare şi prezidenţiale. „Organizaţia PSD Craiova a obţinut atât primarul, cât şi majoritatea consilierilor locali. Alegerea primarului Craiovei nu a fost deloc uşoară, lupta fiind cu Antonie Solomon şi cu administraţia finală a acestuia. Scorul obţinut a fost la o diferenţă de doar 5.000 de voturi. Trebuie să le mulţumim primarilor din judeţ, dar şi tuturor celor care s-au implicat în acest proces. Rezultatele foarte bune au determinat realegerea în funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean a domnului Ion Prioteasa. Rezultate foarte bune a avut Organizaţia PSD Craiova şi la alegerile parlamentare. Azi, organizaţia municipală se bucură de încrederea oamenilor. Organizaţia noastră trebuie să fie pregătită pentru alegerile din  2014 având ca prim test alegerile europarlamentare dar mai ales alegerea preşedintelui României”, a spus Lia Olguţa Vasilescu.

„Nu este o persoană mai potrivită pentru funcţia de preşedinte ca Lia Olguţa Vasilescu”

Preşedintele PSD Dolj, Ion Prioteasa, a salutat şi el prezenţa invitaţilor la Conferinţa PSD Craiova şi a afirmat că Lia Olguţa Vasilescu este omul cel mai potrivit să ocupe funcţia de preşedinte. „Daţi-mi voie mai întâi să îi salut pe toţi invitaţii şi primarii care s-au implicat în munca organizaţiei de Dolj. Avem ce ne-am dorit, un primar în persoana Olguţei Vasilescu. Vă asigur de colaborarea noastră şi de faptul că ne dăm mâna ca să aducem bunăstare cetăţenilor judeţului. Este clar că venim dintr-o zonă săracă şi numai fondurile europene ne pot scoate din această mare încercare. Vă spun cu toată forţa şi responsabilitatea că nu este o persoană mai potrivită pentru funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale ca Lia Olguţa Vasilescu”, a declarat Ion Prioteasa.

„Olguţa Vasilescu este un lider de generaţie”

Prezent la lucrările Conferinţei PSD Craiova, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat că Lia Olguţa Vasilescu este genul de politician care vorbeşte, dar şi face şi poate, iar PSD Craiova este o organizaţie puternică: „Eu sunt produsul partidului. Am plecat de jos şi am demonstrat că se poate ajunge sus. Craiova avea nevoie de un primar ca Olguţa Vasilescu pentru că în ultimii opt ani nimeni nu a avut grija de oraşul nostru. Dacă Olguţa este omul care poate reda demnitatea oltenilor, eu o susţin. Olguţa Vasilescu este un lider de generaţie care ne poate reda speranţa, este acel tip de politician care şi vorbeşte, dar şi face. Ea va demonstra că poate fi cel mai bun primar din câţi a avut Craiova în ultimii douăzeci de ani. Pentru aceste lucruri va avea susţinerea mea şi a colegilor mei din guvern. Are o uşă deschisă la Victor Ponta. Dacă eforturile noastre sunt dispuse pentru a ajuta oamenii, vom primi votul lor. Cred că Organizaţia PSD Craiova a demonstrat că este o organizaţie puternică”.

Mihai Fifor a fost ales prim-vicepreşedinte, iar Radu Preda – secretar

Votul delegaţilor, la Conferinţa PSD Craiova, a fost deschis. Lia Olguţa Vasilescu a fost aleasă preşedinte cu unanimitate de voturi. Aceasta a propus înfiinţarea funcţiei de prim-vicepreşedinte, în care l-a nominalizat pe senatorul Mihai Fifor. Directorul RAT Craiova, Radu Preda, a fost ales secretar al PSD Craiova. La finalul Conferinţei, Lia Olguţa Vasilescu le-a mulţumit pentru încrederea acordată şi le-a transmis celor din sală că niciodată nu i-a uitat pe cei care i-au fost alături: „Vă mulţumesc pentru încrederea acordată. Cei care au fost alături de mine în campania electorală ştiu că eu nu îi uit pe cei care mă ajută. La fel se va întâmpla şi cu organizaţia PSD Craiova”.

2 COMENTARII

  1. conform zicalei :la placinte inainte!
    la prima impotmolire a primaritei pe cati oare din cei prezenti o sa-i mai vedem alaturi?

Comments are closed.